Dünya ayağa kalktı!... ABD'den saldırı sinyali

Güncelleme Tarihi:

Dünya ayağa kalktı... ABDden saldırı sinyali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2018 10:58

Esad rejiminin Suriye'nin Doğu Guta bölgesindeki saldırısı dünyayı ayağa kaldırdı. Trump, attığı tweet'te 'hayvan Esad' ifadesini kullanırken, Esad'ın büyük bir bedel ödeyeceğini söyledi. Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert, ABD'nin Suriye'deki kimyasal saldırıya karşılık vermek için herhangi bir ihtimali masadan kaldırmayacağını söyleyerek, rejime 'saldırı' mesajı verdi.

Haberin Devamı

Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin sosyal medya hesaplarında paylaştığı bilgiye göre, Esad rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 40 sivil öldü, yüzlerce sivil gazdan etkilendi.

Suriye'de Duma'da düzenlenen kimyasal saldırı konusunda ABD'den çok sert açıklamalar geldi. 

ABD Başkanı Donald Trump, Beşar Esad rejiminin Duma'daki kimyasal silah saldırısına ilişkin, "Başkan (Vladimir) Putin, Rusya ve İran, hayvan Esad'i destekledikleri için sorumlular. Büyük bedel ödenecek." ifadelerini kullandı.

Trump, "Kadınlar, çocuklar dahil olmak üzere anlamsız kimyasal saldırı sonrası çok kişi öldü. Baskı altındaki bölge kitlenmiş ve Suriye ordusu tarafından çevrilmiş, bu da dış dünyayla bağını koparıyor. Başkan (Vladimir) Putin, Rusya ve İran hayvan Esad'i destekledikleri için sorumlular. Büyük bedel ödenecek." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bölgedeki kuşatmanın bir an önce sona ermesi gerektiğini belirten Trump, "Anlamsız bir şekilde yeni bir insanlık dramı. Hastalık!" yazdı.


ABD Başkanı Donald Trump, Esad için 'hayvan Esad' ifadesini kullandı. 

ABD'DEN SALDIRI MESAJI

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert ise ABD'nin Suriye'deki kimyasal saldırıya karşılık vermek için herhangi bir ihtimali masadan kaldırmayacağını söyleyerek, 'saldırı' mesajı verdi.

RUSYA YALANLADI

Rusya Dışişleri yetkilileri, Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde silahlı grupların elinde tuttuğu son yer olan Duma’da, ordunun kimyasal silaha başvurduğu yönündeki iddiaların, bu ülkeye dışarıdan askeri müdahalenin meşrulaştırılması amacıyla ortaya atıldığını söyledi. Rus Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Duma’da pek çok kişinin ölmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına sebep olduğu söylenen kimyasal saldırı iddiaları 'tehlikeli provokasyonlar' olarak nitelendi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN SURİYE'DEKİ KİMYASAL SALDIRIYA KINAMA MESAJI 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Suriye rejimi, ülkenin farklı bölgelerinde ve farklı zamanlarda yaşanan saldırılar için hesap vermelidir" açıklamasıyla saldırıyı kınadı. 

Dünya ayağa kalktı... ABDden saldırı sinyali

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriye'de Esad rejiminin kuşatma altındaki Doğu Guta'daki Duma bölgesinde zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlemesine ilişkin, "Eğer bu dehşet verici haberler doğrulanırsa acil bir şekilde uluslararası toplumun cevabını gerektirir" dedi. Bakanlık Sözcüsü Nauert, Suriye'de Beşar Esad rejiminin ablukası altındaki Doğu Guta'nın Duma ilçesine zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı yapılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Dünya ayağa kalktı... ABDden saldırı sinyali

AB'DEN DOĞU GUTA TEPKİSİ 
Avrupa Birliği (AB), Esad rejiminin Duma'daki kimyasal silah saldırısını sert biçimde kınadı.

AB Dış İlişkiler Servisinden yapılan açıklamada, Suriye'de Esad rejiminin ablukası altındaki DOĞU GUTA'nın Duma ilçesine düzenlenen zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısındaki delillerin, sorumlunun yine rejim olduğuna işaret ettiği belirtildi. 

AB'nin saldırıyı şiddetle kınadığına yer verilen açıklamada, uluslararası topluma saldırıya cevap verilmesi için hızla harekete geçme çağrısında bulunuldu. 

Açıklamada, saldırının faillerinin hesap vermesinin şart olduğu kaydedilerek, rejim destekçileri Rusya ve İran'dan ilerideki olası saldırıların önüne geçilmesi için nüfuzlarını kullanmaları talep edildi. 

Haberin Devamı

Birliğin kimyasal silahların kullanılması ile mücadele etmeyi sürdüreceğine değinilen açıklamada, sivillerin korunmasının en öncelikli konular arasında bulunduğu bildirildi.  

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!