Dunja’nın hayali herkesi ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Dunja’nın hayali herkesi ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 12:11

Almanya’nın Oscar’ı sayılan film ve televizyon ödülü ‘Altın Kamera’ ödülleri sahiplerini buldu. Altın Kamera ödülünü kazanan sunucu Dunja Hayali’nin yabancı düşmanlığı ve nefrete karşı konuşması, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Hamburg’ta yapılan ‘51’inci Altın Kamera Ödülleri’ töreninde duygulu anlar yaşandı. Alman televizyon kanalı ZDF'te Morgenmagazin haber programını sunan Irak kökenli Dunja Hayali, ‘En İyi Bilgilendirme’ dalında ‘Altın Kamera’ ödülünü kazandı.

Dunja’nın hayali herkesi ağlattı


Dunja Hayali ödülünü alırken, Almanya’da esen yabancı ve mülteci karşıtı havaya karşı yaptığı tutkulu konuşmasıyla herkesi duygulandırdı. “Bana alışveriş yaparken biri ‘Yalancı basın’, ‘Yalancı çene’ diye bağırdı. İnsan neye uğradığını şaşırıyor” dedi ve gözyaşlarına hakim olamadı.

İnsanları daha fazla hoşgörüye çağıran, günlük yaşantıda yabancılara ve mültecilere karşı kin ve nefreti kınayan Dunja Hayali, “İnanın, eğer bununla Almanya'daki durumun değişeceğini bilsem, bu ödülü hemen geri veririm” diye konuştu.

Dunja Hayali'nin konuşması sosyal medyada büyük ilgi gördü. Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, “Nefret asla kazanan taraf olmamalı. Uyanık olma zamanı” diye tweet attı.

Dunja’nın hayali herkesi ağlattı


BEN DE MÜLTECİYİM

Genç yetenek dalında ‘Altın Kamera’ ödülünü sinema oyuncusu 23 yaşındaki Edin Hasanovic kazandı. Ödülü kazandığını duyunca, salonda neye uğradığını şaşıran Hasanovic, sahneye çığlıklar atarak çıktı ve “Ben de bir mülteciyim. Annem babamla Yugoslavya’daki iç savaştan kaçtık. Bosna'dan geldik. Ben bu meslek için yanıp tutuşuyorum” dedi.

Dunja’nın hayali herkesi ağlattı


Altın Kamera ödülünü kazananlar arasında Hollywood starları da vardı. İngiltere kraliçesi II. Elizabeth rolüyle Oscar kazanan Helen Mirren, eserleriyle Altın Kamera ödülünün de sahibi oldu. Ünlü yıldız, “Ben de bir göçmen çocuğuyum. Dedem Rusya’da Ekim Devrimi’nden kaçıp İngiltere'ye yerleşti” dedi.

Haberin Devamı

EN İYİ OYUNCU

Hollywood yıldızı Gerard Butler uluslararası ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Altın Kamera ödülünü alırken, Julianne Moore da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ olarak ‘Altın Kamera’yı aldı.

Dunja’nın hayali herkesi ağlattı


Ünlü sunucu Günther Jauch, en iyi ‘Showmaster’ dalında Altın Kamera'yı kazandı. Jauch’a ödülünü Thomas Gottschalk verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!