Düğün öncesi dinozorları 1 milyona sigortalattık

Güncelleme Tarihi:

Düğün öncesi dinozorları 1 milyona sigortalattık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 00:00

Kızları 22 yaşındaki Pervin’i 07. 07. 2007 tarihinde İngiliz Ryan Cook ile Londra’nın ünlü Doğa Tarihi Müzesi’nde davul zurna eşliğinde evlendiren İbrahim Peri ve eşi Dawn, "Biz sadece hayalimizi gerçekleştirmek istedik" diyerek basının ilgisine çok şaşırdıklarını söylediler. Hürriyet’e Londra dışındaki malikanelerinin kapısını açan Peri çifti, kızlarını peri masalına benzer bir düğünle evlendirmenin en büyük hayalleri olduğunu söyleyerek bunun için müzedeki dinozorları 1 milyon sterline sigorta ettirdiklerini açıkladılar.

DÜNYANIN en ünlü doğa müzelerinden olan Londra Doğa Tarihi müzesi’nde, dinozor fosillerinin bulunduğ salonda kızlarını evlendirerek hem İngiliz, hem Türk basınının ilgisini çeken Peri Ailesi, çok konuşulan düğünün 200 bin sterline mal olduğunu söyledi. "Aslında bu rakamın içinde pek çok şey yok. Çünkü Doğa Tarihi Müzesi, catering işleri için sadece 3 firmayla çalışıyor. Işıklandırmadan tutun da masa dekorasyonuna, yiyecek ve çiçeklere kadar, daha birçok ayrıntıya ne kadar harcadığımızı henüz hesaplayamadık bile. Buna rağmen çok mutluyuz. Kızımızı istediğimiz gibi evlendirdik" diyen Peri çifti, dillere destan düğünü 18 ayda organize ettiklerini belirtti.

Düğünün büyük yankı yapmasına çok sevinen Dawn Peri, şunları söyledi:

EN BÜYÜK HAYALİMDİ

"Pervin dünyaya geldiği günden beri, düğününün de çok güzel olmasını istedim. Gelinlikle bir merdivenden indiği hayalini eşimle paylaşmıştım. Kızım evlenmeye karar verince, bu hayalimi gerçekleştirmek üzere merdivenleri olan bir yere bakmaya başladık. Doğa Tarihi Müzesi’ni görünce gözlerime inananmadım ve hemen düğün hazırlıkları için kolları sıcadık."

DÜĞÜNE TÜRK DAMGASI

İbrahim (24) ve Doğan (19) adlı iki de erkek çocukları olan İbrahim Peri ise, bu düğüne Türk damgasını da vurmak istediklerini söyledi. "Aslında hem eşim, hem de ben eski bir hayalimizi gerçekleştirdik" diyen işadamı İbrahim Peri, kızının Doğa Tarihi Müzesi’nin merdivenlerinden inerken davul zurna çalınmasını istemiş. İbrahim Peri, düğünde heyecandan konuşamadığını belirtti.

İngiltere’de gece kulüpleri işleten Kuzey Kıbrıs’ta Lapta doğumlu işadamı İbrahim Peri, "Düğüne çocuk misafir çağırmadık. Müzedeki dinozor fosilleri cam muhafazalar içinde olmasına rağmen, o coşku sırasında oluşabilecek herhangi bir zararı aslında hiçbir şey ödeyemezdi. Düşünsenize binlerce yıllık fosiller. Bu nedenle zaten biz de davetli konusunda çok dikkatli davrandık. Sadece 3 tane çocuk davetli vardı. Yine de her ihtimale karşı 1 milyon Sterlinlik bir sigorta yaptık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!