Dubai'deki 63 katlı gökdelende yangın çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dubaideki 63 katlı gökdelende yangın çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 19:57

Dubai’de, binlerce kişinin yeni yıl için gerçekleştirilecek havai fişek gösterilerini izlemek üzere çevresinde toplandığı The Address Hotel’de yangın çıktı. 16 kişinin yaralandığı 63 katlı otel, dünyanın en yüksek gökdeleni Burç Halife yakınlarında... Yeni yıl için Dubai'de bulunan Türk futbolcuların ise yangından etkilenmediği açıklandı.

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri resmi haber ajansı WAM'ın Dubai hükümeti medya ofisinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberinde, "The Address Downtown" isimli otelde meydana gelen yangın nedeniyle 16 kişinin yaralandığı belirtildi.

Haberde, yangından kaynaklanan duman ve panik nedeniyle yaralan 16 kişiden 1'inin kalp krizi geçirdiği ve durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Yaralılar arasında çocukların bulunmadığı ifade edilirken, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı belirtildi.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Dubai Trafik Departmanı Müdürü Albay Seyf el-Mezrui, yangının binanın dış kısımlarında başladığını, otel ve çevre binalarda tahliye işlemlerinin tamamlandığını ifade etti.

Dubaideki 63 katlı gökdelende yangın çıktı

"FİLM OLDUĞUNU SANDIM"

Yangın başladığında otelde konser veren İrlandalı şarkıcı Anita Williams, BBC'ye, insanların panik halinde kaçtığını söyledi. Williams, "Her şeyi bıraktık. Yıkıntılar düşüyordu. Yangın tüm oteli sardı. Herkes çığlık atıyor, insanlar kaçışıyordu. Film olduğunu düşündüm."

Dubai'de yaşayan Maha Abouelnebin, CNN televizyonunun sorularını yanıtlarken, yerel saatle 21:30 sıralarında, ailesiyle birlikte Address Hotel'de yemek yerken bir koku duyduklarını, ancak bunun "birisi yemek pişiriyor olmalı" diye önce önemsemediklerini söyledi. 

Ancak, daha sonra bunun bir yangın olduğunun farkına vardıklarını söyleyen Abouelnebin, birden bire dışarıya çıkmak için kalktıklarını anlattı. 

Abouelnebin, otel personelinin çok hızlı ve etkili hareket ettiğini belirterek, "Bizi dışarıya sakince ve hızlıca çıkardılar.... Oradan nasıl o kadar kısa sürede çıkabildiğimize hayret ettik" dedi.

Dubaideki 63 katlı gökdelende yangın çıktı


Dubai Marine'nın yakınlarındaki otelin ve Burç Halife Kulesi çevresinde toplanan binlerce kişi, 400 bin LED ışığı ve 1.6 ton havai fişek ile hazırlanan yeni yıl gösterilerinin başlamasını bekliyordu.

Haberin Devamı

TÜRK FUTBOLCULAR YANGINDAN ETKİLENMEDİ 

Yeni yıl için Dubai'de bulunan Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı futbolcuların yangından etkilenmediği açıklandı.  

Sarı-lacivertli kulüp, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Futbol dünyasından pek çok ismin de yılbaşı tatilini geçirdiği Dubai'de bir otelde çıkan yangın haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Profesyonel futbol takımımızdan bu kentte tatil yapan oyuncularımızla temasa geçilmiş ve futbolcularımızın yangın bölgesine uzak bir yerde konakladıkları ve oyuncularımızla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını öğrenmiş bulunmaktayız" dendi.

Dubaideki 63 katlı gökdelende yangın çıktı


BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULARDAN DA SEVİNDİRİCİ HABER 

Haberin Devamı

Öte yandan, tatil için Dubai'de bulunan Beşiktaşlı futbolculardan Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek ve Gökhan Töre'nin yangın çıkan otelin uzak bir bölgesinde restorantta yemek yedikleri belirtildi.

Dubaideki 63 katlı gökdelende yangın çıktı




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!