Dubai Emiri toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Dubai Emiri toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 11:34

Avustralya'da özel bir ziyareti sırasında hayatını kaybeden Dubai Emiri Şeyh Mahdum Bin Raşid El Mahdum, bugün düzenlenen törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hazır bulunduğu cenaze törenine, Birleşik Arap Emirlikleri'nin liderlerinin yanı sıra İslam dünyasından birçok lider katıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Savunma Bakanı olarak görev yaparken Dubai'nin yeni Emiri olan veliaht Prens Şeyh Muhammed Bin Raşid El Mahdum'un önderliğindeki cenaze töreninde, Dubai camisinde kılınan cenaze namazının ardından Dubai Emiri'nin sade olduğu gözlenen naaşı kalabalığın omuzlarında taşındı. El Mahdum'un naaşı, daha sonra kent mezarlığında defnedildi.

Halktan binlerce kişinin katıldığı törende, Ürdün Kralı Abdullah, Cibuti Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh, Katar veliaht Prensi Şeyh Tamim Bin Hamad El Halife, Tunus Başbakanı Muhammed Gannuşi, Mısır Başbakanı Ahmed Nazif, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de hazır bulundu. 62 yaşındaki Dubai Emiri'nin Avustralya'ya yaptığı özel bir ziyaret sırasında öldüğü açıklanmıştı. Hükümetten ölümün hemen ardından yapılan açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri bugün, Birleşik Arap Emirlikleri'nin kurulmasına ve güçlendirilmesine ve halkının refahına hayatını adamış bir tarihi liderini kaybetti” denilmişti.

Haberin Devamı

Emirin ölümü üzerine 40 gün yas ilan edilmesinin yanı sıra resmi dairelerin 7 gün kapanacağı duyurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!