Dönmemek üzere çeker gideriz

Güncelleme Tarihi:

Dönmemek üzere çeker gideriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2005 02:06

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ‘Eğer AB, bize tam üyeliğin gerisinde bir şey önerir ya da yeni koşullar getirirse, bu kez bir daha dönmemek üzere çeker gideriz’ dedi. Gül bu açıklamayı İngiliz The Economist dergisine yaptı ve sözleri bir makalede yer aldı.

AB liderlerinin 17 Aralık’ta, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine başlama kararı verdikleri, ancak bu tarih yaklaştıkça bazı şüphelerin belirdiğini kaydeden The Economist’e göre Gül, bu konuda hatanın Türk hükümetinden değil, AB içindeki bazı ülkelerden kaynaklandığını söyledi. ‘Türkiye’nin bu kez taviz vermesini kimse beklemesin’ diyen Gül, Türkiye’nin kendi üzerine düşenleri yaptığını, aynı şeyi AB’den de beklediğini söyledi. Gül’ün bu ifadelerinin yanı sıra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir danışmanının, ‘Eğer daha çok kızdıracak olurlarsa (Erdoğan) çok kötü patlayabilir’ dediği de kaydedildi.

Gül’den karşı deklarasyona itiraz

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül dün İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmelerde ‘olası’ Kıbrıs deklarasyonuna yönelik eleştiri getirdi, Gül, söz konusu deklarasyonun Türkiye’nin müzakere sürecinin önünü tıkamayı amaçlayan bir hava taşıdığını ve bu haliyle kabul edilemeyeceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!