'Döner kralı'nın imajı çizildi

Güncelleme Tarihi:

Döner kralının imajı çizildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 16:14

Berlin'in Türk 'döner kralı' 4 ton bozuk etle yakalandı, 40 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de “döner kralı” olarak tanınan Remzi Kaplan (47), işletmesinde 4 ton bozuk et bulundurmaktan Berlin Sulh Mahkemesi tarafından 40 bin Avro para cezasına çarptırıldı.

Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliğinin (TDU) Genel Başkanı da olan Kaplan, kendisinin katılmadığı bugünkü duruşmada, yurt dışından getirttiği ete Berlin ve Brandenburg eyaletlerinden gelmiş gibi etiket yapıştırmak ve etin karışımı hakkında yanlış bilgi vermekten suçlu bulundu.

Kaplan, mahkeme kararıyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, temyize gitmeyi düşündüğünü, ancak önce avukatıyla görüşeceğini belirterek, “Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

Başarılı olduğu için sıkça kendisini karalamaya çalıştıklarını ifade eden Kaplan, “Bu defa da beni kurban seçtiler. Bu işin peşinde gitmezsem suçumu kabul etmiş olurum. Bu nedenle bu işin sonuna kadar gitmeye kararlıyım” diye konuştu. Kaplan'ın işletmesinde 2006 yılında bozuk olduğu gerekçesiyle 4 ton ete el konmuştu.

1990 yılında gıda sektörüne giren Remzi Kaplan, 15 yılda Almanya'nın döner kralı oldu. Kaplan'ın 12 milyon Euro cirolu şirketi Avrupa genelinde bir günde 650 ton döner satıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!