GeriDünya Dondurulmuş dönerin geleceği risk altında mı?
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    1
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurulmuş dönerin geleceği risk altında mı?

Dondurulmuş dönerin geleceği risk altında mı?

Avrupa Parlamentosu Çevre Komisyonu dondurulmuş dönerde de kullanılan fosfatı yasaklamak istiyor. Kararı Avrupa Parlamentosu da onaylarsa, dondurulmuş döner üretimi Avrupa’da tehlikeye girecek.

ALMAN Bild Gazetesinin haberine göre, Avrupa Parlamentosu Çevre Komisyonu, dondurulmuş dönerde kullanılan önemli gıda katkı maddesi fosfat iznini kaldırmak istiyor. Yeşiller ve Sosyalistler bu konuda girişim başlattı. Gerekçe, sağlığa olumsuz etkisi konusunda ciddi endişeler var. Özellikle kalp ve kan dolaşımı üzerinde olumsuz etki yaptığı üzerinde duruluyor. Fosfat gıda katkı maddesi etlerin birbirini tutması için kullanılıyor. Fosfat kullanılmadığı takdirde döner eti birbirini tutmuyor. Fosfat gıda katkı maddesine taze döner etlerinde izin veriliyor.

YASALARDA YER ALMIYOR
Dondurulmuş dönerde de kullanılacağı Avrupa yasalarında yer almıyor. Avrupa Parlamentosu Çevre Komisyonu bu açığı, katkı maddesinin dondurulmuş dönerde kullanılmasını yasaklamak yoluyla kapatmak istiyor. Avrupa Parlamentosu, Çevre Komisyonu’nun hazırladığı taslağı onaylarsa, bu durumda dondurulmuş dönerin geleceği Avrupa’da tehlikeye girecek.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle