Donald Trump'tan "Suriye" mesajı

Güncelleme Tarihi:

Donald Trumptan Suriye mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 20:07

Başkan seçildikten sonra ilk röportajını Wall Street Journal gazetesine veren Trump, Suriyeli muhalifler için "Destekliyoruz ama onların kim olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı Donald Trump, yeni dönemde Washington'ın Suriye politikasının nasıl olacağına dair ilk kez ipucu verdi.
Wall Street Journal gazetesine konuşan Trump, yeni dönemde Suriyeli muhaliflere desteğin kesilebileceğinin sinyalini vererek, “Suriye'de muhaliflere destek veriyoruz ama onların kim olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Başkan seçildikten sonra ilk röportajını veren Trump, Suriye konusunda obama yönetiminin politikalarından uzaklaşabileceğinin sinyalini verdi.

"Suriye konusunda çoğu kişiden farklı düşünüyorum" diyen Trump, ABD'nin bölgede DAEŞ'le mücadeleye odaklanması gerektiğini vurguladı. Bu noktada Rusya ve Suriye ile işbirliği sağlanabileceğine işaret etti.

“DAEŞ’TEN KURTULMAMIZ GEREKİYOR”

"Suriye, DAEŞ'le savaşıyor ve DAEŞ'ten kurtulmamız gerekiyor" diyen Trump, Beşşar Esad'dan hoşlanmadığını da vurguladı. Ancak, ABD'ye tehdit oluşturan teröre karşı Esad rejimini desteklemenin en iyi yöntem olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!