Domuz gribine karşı uçakla tur atıp dua ettiler

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribine karşı uçakla tur atıp dua ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 10:10

Onlarca haham ve Kabbalist, uçakla İsrail üzerinde turlayarak domuz gribine karşı İsrail halkının korunması için dua etti.

Yedioth Ahranoth'un internet sitelerinden Ynet'e göre, sayıları 50 kadar olan haham ve Kabalist, Arkia Havayolları'na bağlı bir uçakla Tel Aviv yakınındaki uluslararası Ben Gurion hava limanından yola çıktı. Din adamları, uçakta İsrail üzerinde turlayıp 7 kez şofar üfledi ve hastalığın yayılmasına karşı dualar okudu. (Şofar, özellikle dini günlerde üflenen, kıvrımlı koç ya da keçi boynuzlarına verilen ad) Uçakta yer alan din adamlarından Haham Yitzhak Batzri, "uçuşun amacının salgının yayılmasını önlemek ve böylece insanların bu hastalıktan ölümlerinin önüne geçmek" olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail'de bugüne kadar domuz gribi adıyla da bilinen H1N1/A virüsünden ölenlerin sayısı 5'e ulaştı. Hastalığın bulaştığı kişi sayısının ise 2 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

İsrail Sağlık Bakanı Yardımcısı, Birleşik Tevrat Yahudiliği partisi üyelerinden Yaakov Litzman, domuz gribinin yayılmaya başladığı sıralarda hastalığa "domuz gribi" denilmesine karşı çıkmış, ilk gözlendiği ülke olan Meksika'dan hareketle, "Meksika gribi" adının verilmesi çağrısında bulunmuştu. Ancak Meksikalı diplomatların tepkisi üzerine, İsrail hastalığın adının değiştirilmesi gibi bir durumun olmadığını belirtmişti.

Verilen bilgiye göre, İsrail'in kurulduğundan bu yana, uçakla İsrail üzerinde üçüncü kez dua edildi. Dualardan ilkinin 1991 yılında Körfez savaşı sırasında, ikincisinin ise bir dizi terör saldırısının arkasından 1996'da yapıldığı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!