Domuz gribi olan 2 hamile, çocuğunu kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribi olan 2 hamile, çocuğunu kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 16:24

PORTEKİZ'in başkenti Lizbon'da bir hastanede hamile bir kadının, domuz gribi aşısı olduktan sonra bebeğini kaybettiği kaydedildi.

Hastane yetkilileri kesin teşhisin konulması için otopsi raporunun beklendiğini açıklarken İspanyol La Vanguardia gazetesi geçen Pazar günü de Portekiz'in Portalegre kentinde buna benzer bir vaka görüldüğünü, 34 haftalık hamile bir kadının grip aşısı olmasının akabinde bebeğini kaybettiğini yazdı.

İkinci vakanın meydana geldiği özel CUF Hastanesi Jinekoloji Servisi Başkanı Conceicao Telhado, yaptığı basın toplantısında bebek kayıplarının domuz gribi aşısından meydana geldiğine dair henüz kesin veriler olmadığını, otopsi sonuçları sonucu kesin teşhise varılacağını belirterek, “Belki de aşılama sonrası yaşanan bebek kayıpları tamamen tesadüftür” dedi. Portekiz Sağlık Bakanlığı Sekreteri Manuel Pizarro, birçok testten geçirilen aşıların ‘tam güvenli' olduğunu söyledi.

Geçen yıl 263 ceninin 28 hafta ve üzerindeyken kaybedildiğini Portekiz’de Sağlık Bakanlığı hamile kadınların A Gribi aşısı yaptırmalarını tavsiye ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!