Dokunmanın haritası çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dokunmanın haritası çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 21:05

İngiltere’nin Oxford ve Finlandiya’nın Aalto üniversitelerinden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, kadın ve erkeklerin kabul edilebilir dokunma haritasını ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

UZMANLAR, araştırma kapsamında 5 ülkeden 1300 kadın ve erkeğe insan vücudu çizimleri dağıttı ve bir yabancının, sevgililerinin ya da akrabalarının dokunmasını uygun buldukları bölgeleri işaretlemelerini istedi. Elde edilen sonuçlar ilişki düzeyine göre vücudun dokunulabilir bölgelerini ortaya koyan bir grafik oluşturmakta kullanıldı.

EN GENİŞ ARAŞTIRMA

Şimdiye dek fiziksel temas ile ilgili yapılmış en kapsamlı inceleme olan araştırma sonucunda, hem kadın hem de erkeklerin genellikle yeni tanıştıkları bir kişinin elleri dışında vücutlarının herhangi bir bölgesine dokunmasından büyük bir rahatsızlık duyduğu tespit edildi. Ekibin başındaki evrimsel psikolog profesör Robin Dunbar, yeni tanışılan bir kişiyi yanaklarından öpmenin yaygın bir uygulama haline geldiğini ancak sonuçların “bu durumun birçok kişiyi huzursuz ettiğini ortaya koyduğunu” belirtti.

Haberin Devamı

İŞTE BUNU YAPMAYIN

Geçen yıl NBA oyuncusu Lebron James, Nets-Cleveland Cavalier’s maçını izlemeye gelen İngiltere Prensi William ve Prenses Kate ile maç sonrası fotoğraf çektirmiş, elini prensesin omzuna atması olay olmuştu.

Dokunmanın haritası çıktı

- İngiltere, Fransa, Finlandiya, İtalya ve Rusya’da yürütülen araştırmaya göre, kendilerine dokunulmasından en çok İngilizler rahatsız oluyor.

- İki kişi arasındaki ilişki yakınlaştıkça tabu bölgelerin sayısı azalıyor.m Erkekler, diğer erkeklerin dokunmasından yakınlığı ne olursa olsun hoşlanmıyor.

- Dokunan bir kadınsa, erkek için tabu bölge yok gibi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!