Doktorlar şoke oldu

Güncelleme Tarihi:

Doktorlar şoke oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 00:00

İkizlerden biri normal doğarken diğeri kalbi midesinde dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Doktorlar bebeğin en fazla bir hafta yaşayacağını söyledi. Ama o hayata tutunarak doktorları bile şoke etti. Ailesi ise yaşam mücadelesi veren bebeklerini kurtarmak için para bulmaya çalışıyor.

Çin'de ikiz doğuran bir annenin bebeklerinden biri normal doğarken, diğeri kalbi midesinin üst kısmında dünyaya geldi. Doktorlar bebeğin en fazla bir hafta yaşayacağını belirtti ama minik yavru hayata tutununca taburcu edilerek evine gönderildi.

AMELİYAT İÇİN 40 BİN DOLAR LAZIM

Bebeğin babası 36 yaşındaki Lee Chen, 40 bin dolar tutan ameliyat parasını bulmak için kara kara düşünüyor. Chen bu parayı bulabilirse, küçük yavrusun hemen ameliyat ederek, kalbini olması gereken yere, gögsüne taktıracak.

Midesinde kalbinin küt küt attığını duyduğunu belirten baba Lee Chen, bebeğin karnı üzerinde uyumaması için sürekli dikkat ettiklerini söyledi. Lee, "Bebeğin karnı üzerinde uyuyarak kalbinin durmasından korkuyoruz" dedi.

Haberin Devamı


DÜNYADAN KISA KISA...

DİŞÇİ KORKUSU ÖLÜM GETİRDİ
Dişçiden korkan 8 yaşındaki kız çocuğu yemek yemeği kestikten sonra açlıktan öldü. İngiltere'de dişçiden korkan 8 yaşındaki bir kız çocuğunun, yemek yemeği kestikten sonra açlıktan öldüğü bildirildi. Guardian gazetesinde yayımlanan habere göre, konuyla ilgili soruşturmada, Cornwall'deki St. Dennis'de yaşayan Sophie Waller adlı kız çocuğunun, 2005 yılı Kasım ayında şeker yerken süt dişinin kırılması üzerine, bundan bir yıl önce gittiği dişçinin tedavi sırasında dilini kesmesi nedeniyle oluşan korkusu yüzünden dişçiye gitmeyi reddettiği belirtildi.

BELÇİKA'YI ENDİŞELENDİREN İKİ KABUS
Belçikalıları en fazla endişelendiren konuların işsizlik ve ülkenin parçalanması olduğu belirlendi. Tüketici Araştırma ve Bilgilendirme Merkezi (CRIOC) tarafından gerçekleştirilen kapsamlı kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre, ülkede yaşayan her iki kişiden biri işsizlik sorununu ön plana çıkarıyor. Belçikalıların yüzde 45'i de ülkelerinin bölünerek haritadan silineceği endişesini yaşıyor. Vatandaşların üçte biri, son 6 ayda harcamalarını azalttığını, özellikle restoran, turistik yolculuk, araba, beyaz eşya, giyim, telefon, gaz, elektrik ve su faturalarından tasarruf için önlemler aldığını belirtiyor.

Haberin Devamı

GÜNEY KORE'DE FESTİVALDE YANGIN
Güney Kore'de geleneksel bir festival için yakılan ateşin kontrolden çıkarak yangına yol açması sonucu 4 kişinin öldüğü, 70 kişinin yaralandığı bildirildi. Polisin açıklamasına göre, Güney Kore'nin güneydoğusundaki Hwawang Dağı'nın tepesinde dolunay festivali için yakılan ateş, çıkan ani rüzgarla yangına yol açtı ve orman yoluna sıçradı.

SEKİZİ DE HAYATA TUTUNDU
Daha önce altız doğuran anne bu defa da sekiz doğurdu. Mucize eseri tüm bebekler yaşıyor. ABD’nin Los Angeles kentinde bir seferde sekiz bebek doğuran Nadya Suleman, herkesin merakla beklediği sekizlerini dünyaya tanıttı. Annesi, 33 yaşındaki kızının bu davranışını ‘vicdansızlık’ olarak nitelendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!