Doğum esnasında 'mastürbasyon' tartışması

Güncelleme Tarihi:

Doğum esnasında mastürbasyon tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 14:59

Zor, meşakkatli ve ağrılı... Bu üç sözcük, bir kadına doğum öncesi ve esnasında yaşadıklarını sorduğunuzda, muhtemelen, alacağınız yanıtlar arasında olacaktır.

Haberin Devamı

Peki, böylesi sıkıntılı bir süreci cinsellik ile bağdaştırmak? Başta kulağa pek mantıklı gelmese de Avustralyalı doğum koçu ve fotoğrafçısı Angela Gallo, bu bağlantıyı kurarak, kendi tecrübesinden yola çıkıp kadınlara birtakım tavsiyelerde bulundu.

Melbourne'de yaşayan Gallo, blog yazısında, ikinci çocuğunun doğumu esnasında tüm vücudu kasılmalarla sarsılırken, kendini çok kırılgan ve yardıma muhtaç hissetmiş ve o anda mastürbasyon yapmaya karar vermiş.

Son cümleyi okuduğunuzda, muhtemelen, şoke olacaksınız. Ancak Gallo, ‘klitoral uyarılma’nın doğal bir ağrı kesici vazifesi gördüğünü ve doğum sürecini daha kontrol edilebilir kıldığını savunuyor.

Gallo, doğum esnasında orgazm pek yaygın olmadığı ve ‘ağrı kesici orgazm’ tabu olduğu için hikâyesini paylaşmak istemiş.

Haberin Devamı

DOĞUMDA VE CİNSEL İLİŞKİDE SALGILANAN HORMONLAR AYNI

İlk çocuğunu tıbbi yardımla dünyaya getiren Gallo, ikinci çocuğunun doğumu sırasında mastürbasyon yapmış ve tıbbi bir müdahale olmaksızın altı saatte doğum gerçekleşmiş.

Gallo’nun blog yazısı epey ses getirdi. Avustralya'da başlayan tartışma, İngiltere medyasına sıçradı, şimdi de ABD'den Vice dâhil oldu.

Holistic Childbirth adlı kurumun kurucusu Kate Dimpfl, TEDx konuşmalarında bu konuyu bilimsel bir yaklaşımla dile getirdi. Oksitosin hormonuna gönderme yapan Dimpfl, “doğumdaki ve cinsel ilişkide salgılanan hormonların özdeş olduğuna” vurgu yaptı.

Oksitosin, cinsel uyarılma ve orgazm esnasında, aynı zamanda da yeni doğan ile ten tene temas durumunda yani doğumda ve emzirme sırasında salgılanıyor. Oksitosin, endorfinin artmasını sağlıyor ve bu da doğal yollarla ağrıyı azaltıyor.

ACI YERİNE ZEVK MÜMKÜN MÜ?

Peki, cinsellik, doğum sürecini acı yerine zevk veren bir hale getirebilir mi? Belki hayır, fakat bunun mümkün olduğunu öne süren birçok tanıklık var.

Mesela ‘Unassisted Childbirth’ adlı kitabın yazarı Laura Kapla Shanley, “Doğum sancıları çekerken seks yaptığını ve kendini uyardığını” söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Doğumu çevreleyen utançtan kendimizi kurtarıp cinselliğe kucak açtığımız için doğumlarımız daha iyi ve güvenli oluyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!