Doğu yakası durdu

Güncelleme Tarihi:

Doğu yakası durdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 00:00

Kar ve soğuk ABD’nin doğu yakasını fena vurdu. Başkent Washington felç. Metro ve otobüs seferleri yapılamıyor, uçak seferleri iptal. Virginia eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi. Fırtınada 3 kişi hayatını kaybetti. Tatile gitmek ya da aileleriyle buluşmak isteyenlere Noel zehir oldu.

Haberin Devamı

AŞIRI kar ve soğuk hava dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile yaşamı felç etti. ABD’nin doğu yakası, son yılların en şiddetli kar fırtınasını yaşıyor, başkent Washington’da ise hayat felç oldu. Kent halkı karla başa çıkabilmek için bol miktarda tuz alırken, 2-3 günlük yiyecek stoku yaptı. Metro, otobüs seferleri durdu, dünkü tüm uçak seferleri de iptal edildi.
3 kişi öldü
Virginia eyaletinde, olağanüstü hal ilan edilirken, fırtına yüzünden 3 kişi hayatını kaybetti. New York’ta arabalar karla kaplandı, kentin birçok yerinde araçlar buzlanan yollarda mahsur kaldı. Karakışın zamanlaması da kötü oldu. ABD’de milyonlarca insan, Noel için tatile gitmek veya aileleriyle buluşmak üzere yola çıktı ya da çıkmak üzere.
Avatar’a da darbe
Sadece ulaşımın aksamasının dahi zaten zor durumda olan ABD ekonomisine daha da büyük bir yük bindirdiği düşünülüyor. Hasılat rekorları kırması beklenen Avatar filminin bile kar yüzünden birkaç gün boyunca gişede istenen başarıya ulaşamayabileceği belirtiliyor.
Avrupa da perişan
Sadece ABD değil, Avrupa da kara teslim. Fransa’yı İngiltere’ye bağlayan Manş tünelindeki Eurostar demiryolu trafiğinin durmasına neden olan yoğun kar yağışı ve soğuk, Fransa’nın büyük bölümünde ulaşımı olumsuz etkiledi. Havayolu şirketlerinden Paris’in Roissy-Charles-de-Gaulle havaalanına uçuşlarının yüzde 30’unu iptal etmeleri istendi.
16 kişi dondu
Almanya’nın Mannheim kentinde geceyi beton üzerinde uyuyarak geçiren bir kişi aşırı soğuktan hayatını kaybetmiş halde bulundu. Polonya’da da dondurucu soğuktan önceki gece 15 kişi öldü. İtalya, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisiyle kara kışa teslim oldu. Venedik, Floransa ve Bologna’daki hava limanları hava trafiğine kapatılmak zorunda kaldı. Kanallarıyla ünlü Venedik kentinde sular, deniz seviyesinin 114 santimetre üzerine ulaşırken, kentin sarayları, köprüleri ve gondolları karla kaplandı.

Haberin Devamı

Mahsur kaldılar

Delaware eyaletinde itfaiye ekipleri aracı buzlu yolda kayan bir adamı bataklıktan çıkardı. Maryland’de bir baba  buzlu yolda yürüyemeyen çocuklarını kızakla taşıdı. Richmond’da otobüs seferleri iptal edilince çok sayıda kişi terminallerde sabahladı. Halk marketlere hücum edip, 2-3 günlük yiyecek stokladı.

Haberin Devamı

Helikopteri kalkamadı

Olumsuz hava koşulları, ABD Başkanı Barack Obama’yı da etkiledi. Önceki gece küresel iklim değişikliği konferansına katıldığı Kopenhag’dan Washington’a dönen Obama, Andrews Hava Üssü’nden helikopterle gitmeyi planladığı Beyaz Saray’a, yoğun kar yağışı yüzünden eskort eşliğinde kara yoluyla gitmek zorunda kaldı. Obama’nın köpeği Bo ise Beyaz Saray’ın güney kanadında karlar üzerinde oyun oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!