Dışişleri Joschka Fischer'i bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Joschka Fischeri bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara, Perşembe günü Türkiye'ye gelecek olan Alman Dışişleri Bakanı Joschka Fischer'i bekliyor.

Aralık ayındaki Helsinki Zirvesi'nde AB'nin genişleme sürecine son nokta konulacağı için, Fischer'in temaslarında, Türkiye'nin de aday ülke olarak açıklanıp, açıklanmayacağına dair ilk sinyallerin alınması bekleniyor.

21 Temmuz'da 10 kişilik heyetle İstanbul'a gelecek olan Fischer, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Christiane Geissler-Kuss ve Rusya'da büyük yatırımları olan ünlü bir Türk işadamı ile görüşecek. Alman Bakan'ın resmi ziyareti ise 22 Temmuz'da Ankara'da başlayıp aynı gün sona erecek. Resmi programda, Fischer'in Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Bülent Ecevit tarafından kabulleriyle, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile AB ve insan haklarından sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik'le görüşmeleri bulunuyor.

Alman tarafı, Türkiye'nin Helsinki'de aday ülke olarak açıklanması için yoğun çaba gösterecek. Ancak bunun karşılığında Türkiye'den, Öcalan için verilmiş idam kararının uygulanmaması, insan hakları ve düşünce özgürlüğünde ciddi adımlar atılması, işkence suçu işlemiş güvenlik güçlerinin gereken cezalara çarptırılması ve ekonomide de öngörülen reformların yapılması istenecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!