Din adamlarından Çipras’a sarı kart

Güncelleme Tarihi:

Din adamlarından Çipras’a sarı kart
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2018 08:30

Yunanistan’da, din-devlet işlerinin birbirinden ayrılması için Başbakan Aleksis Çipras ile Atina Başpiskoposu Yeronimos arasında 6 Kasım’d sağlanan anlaşma, daha mürekkebi kurumadan can çekişiyor.

Haberin Devamı

Anlaşma, 82 metropolitin katıldığı Sen Sinod Meclisi toplantısında, Başpiskopos Yeronimos’un ısrarlarına rağmen kabul görmedi. Sen Sinod Meclisi’nin açıklamasına göre anlaşmada yer alan, yaklaşık 10 bin din adamının devlet memuru statüsünden çıkarılıp yılda 210 milyon euro alan maaşlarının devletin kiliseye yapacağı ödenekle karşılanması maddesi kabul edilmedi.

Ayrıca, kilisenin milyarlarca euro olarak hesaplanan gayrı menkullerinin yeni oluşturulacak bir fona devredilmesi dahil diğer 14 maddenin de yeniden müzakere edilmesi kararlaştırıldı. Yunan Hükümeti ise anlaşmada öngörülen maddeleri tek başına uygulayarak yola devam edeceğini açıkladı. Sen Sinod Meclisi kararları Yunan medyasında “Fiyasko”, “Tarihi anlaşma, tarihi yenilgiye dönüştü” ve “Hem Çipras hem Yeronimos yenildi” diye değerlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!