Dilma Roussef gözyaşlarına hakim olamadı

Güncelleme Tarihi:

Dilma Roussef gözyaşlarına hakim olamadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 01:10

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ülkesindeki Hakikat Komisyonu'nun diktatörlük yıllarına ilişkin sistematik işkence, cinayet ve diğer insan hakları ihlalleriyle ilgili bulgularını paylaşırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Brezilya'da kurulan Hakikat Komisyonu, yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın sonucunda 1964-1985 arasındaki diktatörlük yıllarında 191 kişinin öldürüldüğünü, 243 kişinin ise "kaybolduğunu" bildirdi.

Yaklaşık 2 bin sayfalık raporda ismi verilen 377 yetkili, çok ciddi insan hakları ihlallerinden sorumlu tutuldu ve bu kişilerin 1979 yılına ait Af Kanunu kapsamında cezalandırılılabileceği bildirildi. Raporda ayrıca orduya da bir çağrı yapılarak bu çok ciddi insan hakları ve hukuk ihlallerinin sorumluluğunun üstlenilmesi istendi.

Ülkedeki insan hakları ihlallerinin kurbanlarından biri de bugün Devlet Başkanı olan Dilma Rousseff. Eski bir Marksist gerilla olan Roussef 1970'lerde üç yıl kaldığı Tiradentes hapishanesinde dayak ve elektrikli sandalye gibi işkencelere maruz kalmıştı.

Haberin Devamı

Hakikat Komisyonu'nun raporundaki tespitleri paylaşan Rousseff "Brezilya gerçeği hak ediyor. Gerçek şu ki, bu rapor her şeyin ötesinde kendimizle ve tarihimizle uzlaşmak için bir fırsattır" dediği sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Rousseff'i dinleyen yetkililer, Devlet Başkanı'nı gözyaşları içinde görünce ayağa kalkıp alkışlarıyla ona destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!