Diktatör okulu kapandı

Güncelleme Tarihi:

Diktatör okulu kapandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Georgia Eyaleti'ndeki bir askeri üste Latin Amerika ülkelerinin subay ve askeri personelini yetiştiren ve adı ‘diktatör ve işkenceci eğitim merkezi’ olarak anılan okul kapatıldı.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Louis Caldera, ‘School of Americas’ (SOA) olarak bilinen okulun isim ve içerik değiştireceğini kaydetti. Caldera, okulda şimdiye dek 21 Latin Amerika ülkesinden 61 bin askeri personele eğitim verildiğini söyledi. Louis Caldera, okul ile ilgili iddiaların ‘yanlış ve abartılı’ olduğunu da ileri sürdü.

SOA, ‘Western Hemisphere Institute for Security Cooperation’ adıyla gelecek ay yeniden kapılarını açacak ve okulun denetimi ve yönetimi ABD Kara Kuvvetleri'nden Savunma Bakanlığı'na verilecek. Başkan Clinton'ın işbaşına gelmesinden bu yana derslerinin içeriği değiştirilen ve öğrencilere insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanlarında da dersler verilen okulda radikal bir değişim gerçekleşecek.

SOA'nın mezunlar listesinde, Panama diktatörü Manuel Noriega, Arjantin cuntacıları Leopoldo Galtieri ve Roberto Viola, bir başka Panama diktatörü Omar Torrijos, Ekvator'dan Guilerrmo Rodrigez, Bolivya'dan Hugo Banzer gibi ‘çok iyi bilinen’ isimler yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!