Diana'nın koruması: ‘‘Şoför sarhoş değildi’’

Güncelleme Tarihi:

Diananın koruması: ‘‘Şoför sarhoş değildi’’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Prenses Diana'nın öldüğü trafik kazasından sağ kurtulan koruma görevlisi Trevor Rees-Jones, aracı kullanan şoförün iddia edildiği gibi sarhoş olmadığını söyledi.

Kaza nedeniyle kısmi hafıza kaybına uğrayan Jones, Fransız polisi tarafından Paris'te La Pitie-Salpetriere Hastanesi'ndeki odasında iki saat boyunca sorgulandı. Dodi ile Diana'nın Paris'e geldikleri andan itibaren paparazzilerin kuşatması altına alındığını belirten Jones, kaza sırasında aracı kullanan şoförün sarhoş olduğuna dair hiçbir belirti olmadığını kaydetti. Koruma, ‘‘Aksi halde öncelikle araya girerek duruma önce ben müdahale eder ve şoförün aracı kullanmasını engellerdim’’ dedi.

Fransız polisi, bazı ayrıntıları anlatan korumanın halen kazanın hemen öncesine ait gelişmeleri hatırlamadığını söyledi. İki kez Paris'de ameliyat edilen koruma önceki gün İngiltere'ye gönderildi.

Mısırlılar vazgeçmiyor

Bu arada, Prenses Diana, Mısır'da hala günün konusu olmaya devam ediyor. Diana'nın ölümü konusunda birbirinden farklı çok sayıda komplo senaryosu dillerde dolaşırken Prenses'in ölmeden önce Müslüman olduğu yolunda da ısrarlı söylentiler yayılıyor. Hatta bu konuda birbiri peşi sıra piyasaya sürülen kitaplar peynir ekmek gibi satılıyor. En son Mecid Kamil adlı yazar tarafından kaleme alınan ‘‘Diana: Müslüman olarak mı öldü?’’ isimli kitap ‘‘Dianamani’’ salgınını iyice körükledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!