Dev bir köpek sandılar

Güncelleme Tarihi:

Dev bir köpek sandılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 17:49

Şehrin üzerinde aniden beliren sığırçıklar şekilden şekile girdi. Binlerce kuşu gökyüzünde dev bir köpeğe benzeten de oldu, kocaman bir balina sananlar da.

Haberin Devamı

ÅžEHRE KORKU SALDILAR

Sığırcık kuÅŸları Ä°skoçya'nın Gretna kentinde akÅŸam üzeri ÅŸehrin üzerine bir kara bulut gibi çöktüler. Binlerce kuÅŸun kent üzerinde ÅŸekilden ÅŸekile girdiÄŸini gören halk, bir an korku yaÅŸadı. Sığırcıkların gökyüzündeki devinimi akla Alfred Hitchcock'un "KuÅŸlar" adlı filmini getirdi. Filmde kuÅŸlar önce ÅŸehrin üzerinde toplanıyor. Bir süre sonra ise kent sakinlerine saldırıyorlardı.    Â

Gretna'da ise bu korkunç senaryo gerçekleşmedi. Kuşların gökyüzünde girdiği şekilleri büyük bir köpeğe ya da dev bir balinaya benzetenler bile çıktı.

Sığırcıkların neden bir akşam üzeri aniden Gretna semalarında görüldükleri ise sonradan anlaşıldı. Kent kuşların kışı geçirmesi için çok elverişli bir sığınak. Sığırcıklar kışı geçirmek için göç etmişlerdi.

Haberin Devamı


DÃœNYADAN KISA KISA...

TALÄ°BAN KIZ OKULUNU HAVAYA UÇURDUÂ
Pakistan'ın Afganistan sınırında bulunan Hayber bölgesinde bir kız okulu Taliban militanları tarafından bombalandı. Pakistan'da yayın yapan Dünya News'in haberine göre, Hayber bölgesinin Tehsil Bara kasabasında 10 kadar terörist, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra beraberinde getirdikleri patlayıcıyla okul binasını havaya uçurdu.

600 YILLIK BATIK ÇIKARILDI 
Almanya'nın güney sınırındaki Bodensee gölünden yaklaşık 600 yıllık olduğu belirlenen bir teknenin enkazı çıkarıldı. Stuttgart kentinde bulunan Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gölden çıkarılan batığın bir balıkçı teknesi olduğunun tahmin edildiği bildirildi. Bodensee'nin Romalılar döneminde ve hatta daha eski çağlarda da insanlar tarafından kullanıldığının bilindiği, ancak bugüne kadar bu kadar eski bir batığın bulunmadığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!