Detaylı otopsinin ardından Sivas’a defnedilecek

Güncelleme Tarihi:

Detaylı otopsinin ardından Sivas’a defnedilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 12:59

Önceki gün Frankfurt’taki evinde polisin müdahalesi sırasında hayatını kaybeden 42 yaşındaki Savaş Kabasakal’ın cenazasi, yapılacak otopsinin ardından memleketi Sivas’ın Gemerek ilçesine gönderilecek.

Haberin Devamı

İLK otopsi sonuçlarından ölüm nedeninin tespit edilemediğini açıklayan Frankfurt Savcılığı, detaylı otopsi sonuçlarına bakılacağını, Kabasakal’a müdahale eden altı polis hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Kabasakal’ın cenazesini ağabey Mustafa Kabasakal’ın salı günü Köln üzerinden uçakla Kayseri’ye ardından da karayoluyla Sivas’ın Gemerek ilçesine ulaştırılacağı bildirildi. Savaş Kabasakal’ın eşi Ayşe Kabasakal ile 11 yaşındaki oğlu ise iki gün öncesinden Sivas’a gidecek.
Savaş Kabasakal, banyodan havluyla çıktığı sırada, evine gelen altı polisin müdahalesiyle karşılaşmış, ardından hayatını kaybetmişti. Emniyet güçleri olay sırasında eş Ayşe Kabasakal ve ağabey Mustafa Kabasakal’ı eve almamışlardı. Savaş Kabasakal, olay yerine gelen ilk yardımın müdahelesine rağmen kurtarılamamıştı.

Haberin Devamı

BÖYLE BİR OLAY KABUL EDİLEMEZ

Almanya’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri de yaşanan olaya sert tepki gösterdi. Hessen Türk Toplumu (TG Hessen), olayın takipçisi olacaklarını, aileye manevi destek vereceklerini açıkladı. Almanya Türk Toplumu Başkan Yardımcısı ve TG Hessen Başkanı Atila Karabörklü ise, “Böyle bir olay kabul edilemez. Konuyu dikkatlice takip edip aileye manevi destek vereceğiz. Hukuki sürecin nasıl gelişeceğini gözlemleyeceğiz. Resmi makamlarla görüşmeler içinde olacağız. Konu açık, net ve sağlıklı olarak aydınlatılmadı” diye konuştu.

KÜLÜNK KARDEŞİYLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, Savaş Kabasakal’ın kardeşini telefonla arayarak, başsağlığı diledi. Türk devletinin ailenin yanında olduğunu vurgulayan Külünk, bu süreçte kendilerine gerekli desteğin verileceğini söyledi. Hakan Kabasakal ise ağabeyinin otopsi sonucunu halen alamadıklarını ve Türkiye’de de otopsi yaptırmak istediklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!