Derin intihara iki senaryo

Güncelleme Tarihi:

Derin intihara iki senaryo
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

Şam’daki ofisinde intihar eden Suriye İçişleri Bakanı Gazi Kenan’ın ölümüyle ilgili iki senaryo öne çıkıyor:1- Hariri suikastiyla ilgili ‘günah keçisi’ olabilirdi, intihar etti.2- Suikast konusunda ayrıntı verebilirdi, derin devlet öldürdü.

SURİYE’nin başkenti Şam’daki ofisinde intihar eden Suriye İçişleri Bakanı Gazi Kenan’ın, bundan 4 yıl önce aile kabristanlığında kendisi için bir mezar yaptırdığı ve geçen cumartesi günü de mezarlığı ziyaret edip birkaç ağaç diktiği öğrenildi.

İntiharından hemen önce, Lübnan’ın Sesi radyosuna ‘Bunun, son açıklamam olacağına inanıyorum’ diyen Kenan’ın, birkaç gün öncesinde de mezarlığı gözden geçirmek için Hamra’ya gelmesi dikkat çekti.

Eski Lübnan Başbakanı Refik el Hariri’ye yönelik suikastı araştıran BM heyeti tarafından 2 hafta önce sorgulanan Kenan’ın intiharının, suikastla ilgili BM raporunun yayımlanacağı 25 Ekim’e kısa bir süre kala gerçekleşmesi de kafalarda soru işaretleri yaratmıştı.

Gazi Kenan, ölmeden önce Hamra’daki evlerinin hemen yanında bulunan aile kabristanlığına, babasının ve kendisinin portrelerini de asmış. Kendi mezarının hemen yanı başında bulunan ve duvardan duvara uzanan büfenin içinde, Lübnanlı üst düzey yetkililer tarafından kendisine hediye edilmiş madalyalar bulunuyor. Kenan’ın kuşkulu intiharıyla ilgili olarak, iki senaryo öne sürülüyor.

Suriye yönetimi, Hariri cinayetiyle bağlantısını yok etmek için Gazi Kenan’ı ortadan kaldırdı. Şam, onun konuşmasından korktu.

Gazi Kenan, Hariri suikastıyla ilgili olarak günah keçisi olmayı kabul edemedi. Zaten Beşar Esad’a değil, görevden alınan Devlet Başkanı yardımcısı Abdülhalim Haddam’a yakındı.
/images/100/0x0/55eb39bcf018fbb8f8b3863d

50 ARAÇLIK KONVOY

Suriye İçişleri Bakanı Gazi Kenan’ın cenazesi dün toprağa verildi. Kenan’ın 4 oğlu, babalarının naaşını Şami hastanesinden alarak, Esad’ın makamından gönderilen çelengin de bulunduğu ambulansla, Kenan’ın doğum yeri Bhamra’ya götürdü. Ambulansa, 50 araçtan oluşan konvoy eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!