Der Spiegel: Berlin saldırganı DEAŞ'tan emir aldı

Güncelleme Tarihi:

Der Spiegel: Berlin saldırganı DEAŞtan emir aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 13:03

Der Spiegel, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Almanya'ya Berlin saldırganı Amri'nin doğrudan DEAŞ'tan emir aldığını gösteren bilgi verdiğini yazdı.

Haberin Devamı

Der Spiegel dergisinin haberine göre, Alman güvenlik yetkilileri Berlin'de Noel pazarına düzenlenen saldırının faili Anis Amri'nin DEAŞ tarafından görevlendirildiği hakkında ocak ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nden bilgi aldı.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı habere göre, Amri'nin takma adı Ebu Baraa el Iraki olan bir DEAŞ militanından görev emri aldığı bildirildi. Söz konusu militanın terör örgütü DEAŞ'ın "dış operasyonlar sorumlusu” olduğu kaydedildi.

Der Spiegel, Alman Federal Başsavcılığı ve Federal Emniyet Teşkilatı'nın Birleşik Arap Emirlikleri güvenlik birimlerinden gelen bilgiyi "güvenilir” olarak nitelendirdiği belirtildi.

Anis Amri, 19 Aralık'ta bir tırı Berlin'deki Noel pazarında insanların üzerine sürerek 12 kişinin ölümüne yol açmıştı. Saldırıda 60'tan fazla kişi de yaralanmıştı.

Haberin Devamı

'AMİRİ DEAŞ'IN ASKERİ'

Saldırı terör örgütü DEAŞ tarafından üstlenilmiş ve radikal İslamcılar yayınladıkları bildiride Amri'yi "DEAŞ'ın askeri” olarak nitelendirmişti.

Tunuslu Amri, saldırıdan birkaç ay önce tehlikeli bir İslamcı olarak nitelendirilerek güvenlik birimlerince izlemeye alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!