Depresyon için Budizm birebir

Güncelleme Tarihi:

Depresyon için Budizm birebir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

Yarın İstanbul’da bir konferans verecek olan Fransız asıllı Budist başkeşiş Shenphen Rinpoche, "Budizm zihnimizin doğasını ve işleyişini öğretir. Bu, kendimizi ve dolayısıyla dünyayı daha iyi anlamamız için kilit bir noktadır" dedi.

On üç yaşında Budizmle ilgili bir kitap okuyan, on altı yaşında Tibet’te bir Lama ile tanışarak resmen Budist olan Rinpoche, sözlerine şöyle devam etti:

"İçinde yaşadığımız dünyayı daha iyi bir bakış açısıyla görebilirsek, günümüzde sık sık karşılaştığımız depresyona, strese, psikolojik çöküntülere düşmemiz için bir sebep kalmaz. Budizmin etik değerlerinin iyi bir şekilde uygulanması, toplumun ekonomi ve insani değerler arasında iyi bir denge kurmasını sağlar. Böylece, insanlara ve çevreye daha saygılı, şiddete daha az meyilli ve materyalizme daha uzak kişiler insanlar daha az şiddet kullanan ve daha az materyalist olmasına katkıda bulunur."

Rinpoche, yarın Marka Konferansı’nda yapacağı konuşmada, Budizmin çevreye verdiği önemi ve bunun zihinlere yansımasını anlatacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!