Depremler ve mucizeler sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Depremler ve mucizeler sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 00:00

Depremin on binlerce can aldığı Haiti, dün de 6.1 büyüklüğündeki artçı sarsıntının şokunu yaşadı. Binlerce kişinin hâlâ göçük altında olduğu ülkeden iyi haberler de var. Son olarak, ömrünün üçte birini enkaz altında geçiren 23 günlük bir bebek, 70 yaşında bir nine ve 25 yaşında genç bir kız kurtarıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE HAİTİ'YE YARDIMA KOŞUYOR - WEB TV

MİNİK DEPREMZEDENİN MUCİZE KURTULUŞU

CESETLER YOLLARDA KALDI - FOTO GALERİ

HALK YARDIMLAR İÇİN BİRBİRİNE GİRDİ - FOTO GALERİ

KORKUNÇ DEPREMDEN KARELER -WEB TV

BU KEZ DEPREMDEN SONRA BİN YILIN GÜNEŞ TUTULMASI

HAİTİ’de, 12 Ocak’taki depremin ardından 75 bin kişi toprağa verilirken, ölü sayısının 100 bin ila 200 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Günlerdir cesetlerle dolu sokaklarda yatan halk, dün yaşanan artçı şokla bir kez daha sarsıldı. 6.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün, başkent Porto Prens’in 59 kilometre batısı olduğu açıklandı. Ağır hasarlı bazı binalar bu artçı şokla yıkıldı.
Elisabeth beş saatte çıkarıldı
Dördü Türk 52 uluslararası kurtarma ekibi, bir hafta içinde 90 kişiyi enkazdan çıkardı. Haiti halkının kurtardığı depremzedelerle bu sayının 100’ü aştığı belirtiliyor. Dün kurtarılanlar arasında, son artçı sarsıntının merkez üssüne 42 km uzaklıktaki Jacmel kasabasında yaşayan 23 günlük bir bebek de vardı. Ailesi depremde ölen Elisabeth, bir hafta enkaz altında kaldıktan sonra, Fransız ekibinin beş saatlik çabası sonucu kurtarıldı.
En duygusal anlardan biri, Porto Prens’teki Ulusal Katedral’in enkazı altında kalan 70 yaşındaki Anna Zizi’nin kurtarılması sırasında yaşandı. Kurtarma çalışması sırasında önce Zizi’ye hortumla su verildi. Meksikalı itfaiyeciler Zizi’yi enkazdan dışarı çekerlerken, yaşlı kadın şarkılar söylüyor. Bazı itfaiyeciler gözyaşlarını tutamadılar. Zizi’ye ilk ulaşan Meksikalı Javier Vazquez, “Elini hissettim ve sıktım. Sanki Tanrı elimi sıkıyor gibi hissettim” dedi. 25 yaşındaki Hotteline Lozama adlı genç kız da bir bakkalın enkazından canlı çıkarıldı. Haiti itfaiyesi, Fransız ve Amerikalı kurtarma ekipleriyle 9 saat ortaklaşa çalıştı. Fransız doktor Nicolas Roy, durumu mucize eseri çok iyi olan genç kızın, daha çabuk çıkarılmasına yardım etmek için kendilerine moral bile verdiğini anlattı.
Son mucize 5 yaşında
Kurtarılan son yaralı 5 yaşındaki bir çocuk oldu. Porto Prens’teki evlerinin enkazından 8 gün sonra canlı olarak çıkarılan erkek çocuğun, susuzluk ve psikolojik rahatsızlık dışında bir sorununun olmadığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!