Deprem bölgesinde 194 Türk

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde 194 Türk
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2005 12:39

Endonezya'yı dün yeniden sarsan 8.7'lik depremin ardından Turkcell, bölgede 194 abonesinin bulunduğunu açıkladı.
  Felaketten fotoğraflar

Haberin Devamı

Endonezya'da dün akşam meydana gelen ve yüzlerce kişinin öldüğü belirtilen 8.7'lik depremin ardından 3. deprem uyarısı yapıldı. Turkcell, bölgede 194 abonesinin bulunduğunu açıkladı.

Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Yöneticisi Zuhal Şeker, yaptığı açıklamada, depremin ardından bölgeyi taradıklarını ve müşterilerin tespit edilmesine yönelik çalışma sonucu Endonezya'da 194 Turkcell abonesi belirlediklerini bildirdi.

Çağrı merkezi çalışanlarının sinyal alınan aboneleri aramaya başladığını kaydeden Şeker, “Aralık ayındaki depremden dolayı tecrübeliyiz. Depremin esas vurduğu bölgedeki aboneleri arıyoruz. Aramalar, abonelere ulaşıncaya kadar devam edecek. İsteyen müşterilerimizin ailelerine sağlık durumlarıyla ilgili bilgiyi buradan bizler aktaracağız” diye konuştu.

NIAS ADASI'NDA 33O CESET ÇIKARILDI

Endonezya'nın Nias Adası'nda enkaz altında kalan yaklaşık 330 kişinin cesedi çıkarıldı. Ulusal Felaket Yardım Koordinasyon Ajansı'ndan yapılan açıklamada, enkaz altında daha çok ceset olduğunun tahmin edildiği ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.  Yetkililer, 100'ü Simeulue adası, 300'ü de Nias adasında olmak üzere toplam 400 kişinin öldüğünün doğrulandığını açıklamıştı.

Nias adasında, depremin merkez üssüne çok yakın olduğu için çok sayıda kişinin yaralandığı ve yüzlerce evin yıkıldığı bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!