Demirel'in İspanya mutluluğu

Güncelleme Tarihi:

Demirelin İspanya mutluluğu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İspanya'ya yaptığı üç günlük geziyi dün gece yarısı tamamlayarak yurda döndü. Demirel, yaptığı görüşmelerden memnun kaldı. Önceki gece İspanya Kralı Juan Carlos onuruna akşam yemeği veren Cumhurbaşkanı Demirel, konuğuyla beraber kalmakta olduğu Pardo Sarayı'nın içinde yer alan kilisede ‘‘Şiirli Flüt’’ olarak isimlendirilen ünlü sanatçı Şefika Kutluer'in konserini izledi. Daha sonra Barselona'ya geçen cumhurbaşkanı, İstanbul ve Barselona'yı ‘‘Akdeniz'in iki incisi’’ olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İspanya gezisinden son derece mutlu döndü. Önceki gece İspanya Kralı onuruna bir yemek veren Demirel, Carlos'la çok samimi bir şekilde sohbet etti. Demirel, İspanya Başbakanı Juan Maria Aznar ile de dostluğu geliştirdi. Aznar, bir ara Cumhurbaşkanı Demirel'in yanına giderek kendisiyle özel görüşmek istediğini söyledi ve yaklaşık 20 dakika resepsiyon salonunun bir köşesinde cumhurbaşkanıyla başbaşa görüşme yaptı.

Demirel, dün Madrid'den Barselona'ya geçti. Kral Carlos tarafından törenle uğurlanan Demirel, Barselona'da belediyeyi ziyaret etti ve şehrin altın anahtarını aldı. Barselona Sanayi ve Ticaret Odası'nda işadamlarına hitap eden Demirel, konuşmasında İspanyollara ‘‘Akdeniz'in öbür ucunda güçlü bir dostunuz olduğunu unutmayın’’ diye seslendi.

Demirel, belediyeye gelişinde Başkan Joan Clos Mathev tarafından törenle karşılandı. Mathev ile bir süre görüşen Cumhurbaşkanı, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘‘Ülkelerimiz Avrupa ve Akdeniz'in birbirine karşıt iki ucunda yer alıyor olsalar da, pek çok ortak özelliğin mevcudiyeti bizleri birbirimize daha da yaklaştırmaktadır. Mahalli idarelerimiz arasında mevcut diyalog, yakınlaşmamızda etkili bir araç teşkil etmektedir. Bu açıdan, Doğu ve Batı Akdeniz'in incileri olan İstanbul ve Barselona kentlerinin belediyeleri arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulmuş olması, fevkalade isabetlidir. Burada gördüğümüz sıcak hüsnükabul bizi duygulandırdığı kadar, temaslarımızın sonucunda belirginleşen Türk-İspanyol ilişkilerinin parlak geleceği de bizi ümitlendirmiştir. ’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!