Demirel: Kosova Bosna'nın devamı

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Kosova Bosnanın devamı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

NATO'nun Yugoslavya'ya müdahalesini savunan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘‘Kosova'da cereyan eden olay masum çoluk-çocuk ve kadının öldürülmesi olayıdır. Bosna'nın devamıdır’’ dedi. Gazeteciler Cemiyeti'nin Başarı Ödülleri Töreni'nde düzenlenen kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu hatırlatarak, ‘‘NATO'nun bu kararına destek veriyoruz’’ dedi.

CLINTON MEKTUP GÖNDERDİ

Demirel, ABD Başkanı Bill Clinton'ın bilgi için kendisine mektup gönderdiğini de açıkladı, ancak içeriği hakkında bilgi vermedi. Bir gazetecinin, ‘‘Rusya'nın tepkisi sert olacak gibi görünüyor’’ hatırlatması üzerine Demirel, şunları söyledi: ‘‘Masum ve sivil insanların, kadın ve çocukların katledilmesine uygar Avrupa'da Bosna-Hersek'te şahit oldu. Böyle bir olayın devam etmesini kimse savunamaz. Bir mantığı yoktur. Buradaki de aynı şey. Kosova'da cereyan eden olay masum çoluk-çocuk ve kadının öldürülmesi olayıdır. Bosna'nın devamıdır.’’

Yugoslavya'ya müdahale edilmeden önce diplomasinin tüm olanaklarının kullanıldığını vurgulayan Demirel, ‘‘Çok düşünülmüş, taşınılmıştır." dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!