‘Dede’nin intikamı ‘Hayalet’ten alındı

Güncelleme Tarihi:

‘Dede’nin intikamı ‘Hayalet’ten alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 01:32

Azeri asıllı Rus mafya babası Rovshan Caniyev’in Beşiktaş’ta bir kavşakta çapraz ateşle öldürülmesi Rusya’da da olay oldu. Rus güvenlik güçlerine göre “Suikast hesaplaşma”... İstanbul’da öldürülen ‘Hayalet’ lakaplı Caniyev, Rusya’nın ‘son gerçek mafya babası’ denilen ‘Dede’ lakaplı Aslan Usoyan’ın ölümünden sorumlu tutuluyordu.

Haberin Devamı

İSTANBUL’un Beşiktaş ilçesinde, 17 Ağustos gecesi bir otelden çıktığı sırada aracına çapraz ateş açılarak öldürülen Azeri asıllı Rus mafya babası 41 yaşındaki Rovshan Caniyev suikastının perde arkasıyla ilgili ilginç iddialar var.

Rusya’daki “Rosbalt” haber ajansına konuşan Rus güvenlik güçlerine yakın bir kaynağa göre, 65 mermi sıkılan Caniyev’in ölmesiyle sonuçlanan olaylar zinciri, 3 yıl önce başladı.

‘YERALTI’ KARIŞTI

16 Ocak 2013’te, Rus yeraltı dünyasının en önemli isimlerinden ‘Dede Hasan’ lakaplı Ezidi kökenli Rus mafya babası Aslan Usoyan’ın öldürülmesinden, Azerbaycan’ın Lenkaran kenti doğumlu olduğu için lakabı “Lenkaranski” olan Rovshan Caniyev sorumlu tutuldu. “Rusya’nın son gerçek mafya babası” olarak nitelendirilen Usoyan’ın öldürülmesinin ardından, ülkedeki ‘yeraltı dünyası’ karıştı.

Haberin Devamı

SON GÖRÜŞMELERİ

Rusya’da mafya çevreleri, bu suikasttan Caniyev’i sorumlu tutunca, o da ‘Rovshan Aliyev’ sahte kimliği ile Türkiye’ye giderek İstanbul’a yerleşti.
Öldürüldüğü gece Caniyev, kendisine bağlı çete üyeleri

“Tsipa” lakaplı Timur Nemtsitsevirde, Dato Çuradze ve daha birkaç kişiyle görüştü. Gecenin ilerleyen saatlerinde Caniyev, cipe binerek otelden ayrıldı. Ancak ilk kavşakta otomatik silahlı üç kişi araca yaylım ateş açarak Caniyev’i öldürdü.

SİLAHLI KÜRT OLUŞUM

Rosbalt haber ajansına göre, suikastın arkasında Laşi Şuşanaşvili, Yuriy Piçugin, Vasiliy Hristoforov ve Nadir Salifov adlı mafya üyeleri var. Bu isimler, suikast için Türkiye’de ‘silahlı bir Kürt oluşumu’na para ödedi. Ajansın iddiasına göre­, Ezidi kökenli mafya babası ‘Dede Hasan’ın intikamı da bu şekilde alındı.

5 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYMUŞLAR

Rakiplerinin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu Rovshan Caniyev’in öldürülmesiyle bağlantılı oldukları yönünde bulgulara ulaşılan 3 Azeri gözaltına alındı. Polis saldırının Başakşehir’de öldürülen Azeri işadamı Ali Gamidov cinayetinin misillemesi olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor. (Çetin AYDIN/İSTANBUL)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!