DEAŞ’lıların çocukları Türkiye’ye getirilecek

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ’lıların çocukları Türkiye’ye getirilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2018 08:30

Irak’ta ebeveynleri terör örgütü DEAŞ’a katıldığı için aileleriyle birlikte hapishanede kalan yüzlerce Türk çocuk, birkaç gün içerisinde Türkiye’ye getirilecek.

Haberin Devamı

Daha çok Ortadoğu’daki gelişmeleri takip eden Middle East Eye internet sitesinin haberine göre şu anda Irak hapishanelerinde tahmini olarak 328 Türk kadın mahkûm bulunuyor. Başlangıçta bu kadınlardan neredeyse 250’si ölüm cezasına çarptırılmıştı, ancak ilerleyen süreçte aralarından bazılarının cezaları müebbet hapse düşürüldü. 2014 ile 2017 yılları arasında Irak ve Suriye’de terör örgütü tarafından kontrol edilen alanlarda DEAŞ üyesi ebeveynleriyle birlikte yaşayan 456 Türk çocuk bulunuyordu. Çocuklardan çoğu idam ya da müebbet hapisle cezalandıran anneleriyle ya da ailenin diğer kadın üyeleriyle Bağdat’taki hapishanede kalıyor.

Middle East Eye’a konuşan ve yeğeni DEAŞ üyesi babası tarafından Suriye’de alıkonan Yasin Maden’in verdiği bilgiye göre ilk grubun dönüş işlemleri tamamlandı; çocuklar Türkiye’ye üç grup halinde, üç farklı zamanda dönüş yapacak.

DEAŞ’lıların çocukları Türkiye’ye getirilecek

Haberin Devamı

GİZLİCE KAÇMIŞ

Terör örgütü YPG’ye katıldığı gerekçesiyle Türkiye’de yargılanarak 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Joe Robinson’un gizlice memleketi İngiltere’ye kaçtığı ortaya çıktı. İngiliz BBC’ye konuşan Robinson, Türk makamların izni olmaksızın ülkeyi terk ettiğini söylerken ‘suçsuz olduğunu’ savundu. Geçmişte İngiliz ordusu için de görev alan 25 yaşındaki Robinson, Temmuz 2017’de nişanlısı Mira Rojkan isimli kadınla birlikte Türkiye’de tatil yaparken gözaltına alınmıştı. BBC, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Robinson’un hangi şartlarda ülkeye geri döndüğü konusunda herhangi bir açıklama yapmadığını yazdı. 2015 yılında terör örgütü YPG saflarında bulunduktan sonra ülkesi İngiltere’ye dönen Robinson, o tarihte İngiliz polisleri tarafından sorgulanmıştı. Robinson, kasım ayında yurtdışı yasağıyla şartlı tahliye edilmiş, temyizi bekliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!