DEAŞ'a katılmıştı: Pişman değilim dönmek istiyorum

Güncelleme Tarihi:

DEAŞa katılmıştı: Pişman değilim dönmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 08:30

İngiltere’nin başkenti Londra’dan 2015’te ayrılıp terör örgütü DEAŞ’a katılmak üzere Suriye’ye giden üç öğrenciden biri olan 19 yaşındaki Şamima Begüm pişman olmadığını ama artık İngiltere’ye dönmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

The Times gazetesine konuşan Begüm, Hollandalı bir DEAŞ’lı ile evlendiğini, iki bebeğinin öldüğünü, şimdi ise 9 aylık hamile olduğunu söyledi. DEAŞ’a katıldığında ‘çöp kutularında kesik baş’ gördüğünü, ancak ürkmediğini, ‘Yaşasaydı kimbilir bir Müslüman kadına ne yapardı’ diye düşündüğünü söyledi. Suriye’de bir mülteci kampında kalan Şamima Begüm, karnındaki çocuğu için İngiltere’ye dönmek istediğini kaydetti.

BAKAN: KURTARAMAYIZ

Begüm ayrıca, İngiltere’den beraber kaçtığı diğer iki okul arkadaşından birinin de bombardımanda öldüğünü söyledi, diğerinin ise akibeti belirsiz. Yaklaşık iki hafta önce DEAŞ’ın elindeki son yerleşim olan Baghuz’a kaçtıklarını anlatan Begum, eşinin başka bir Suriyeli örgüte teslim olduğunu kaydetti. Begüm, Amira Abase ve Kadiza Sultana, Gatwick Havalimanı’ndan Türkiye’ye uçmuş, buradan da sınırı geçerek Suriye’ye gitmişti. İngiliz Güvenlik Bakanı, Begüm’ü kurtarmak için İngilizlerin hayatını tehlikeye atamayacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!