Davutoğlu’na göre Brezilya devrede

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu’na göre Brezilya devrede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim’in Financial Times gazetesine yaptığı, “İran konusunda devreden çıktık” açıklamasının doğru olmadığını savundu.

Davutoğlu dün İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda başlayan Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi’nde Sırbistan ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanları ile ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, Amorim’in açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

Süreci birlikte yürüteceğiz

“Geçen Cumartesi günü Amorim ve İranlı meslektaşım Manuçehr Mutteki ile kapsamlı telefon görüşmeleri yaptım. Amorim’le Tahran anlaşmasını devrede tutabilmek ve BM Güvenlik Konseyi kararı sonrasında diplomatik kanalları daha da etkin şekilde işletebilmek için birlikte ne yapacağımızı gözden geçirdik ve bu süreci bundan sonra da birlikte yürütmeye karar verdik.

Türkiye kararlı

Dolayısıyla basına yansıyan haberlerin dışında benim için Sayın Amorim ile yaptığım görüşme esastır. Türkiye olarak diplomatik çözüm için çabalarımızı hiç eksiltmeden, azaltmadan sürdürmeye kararlıyız.”

Sırp lider Srebrenica’ya gidiyor

SIRBİSTAN Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç, terör saldırıları nedeniyle Türkiye’ye taziyelerini ileterek başladığı konuşmasında, Srebrenica’da yaşanan katliamın 15. yıldönümü anma törenine Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç’in katılacağını bildirdi. Sırp toplumunun bu konuda çok hassas olduğunu dile getiren Jeremiç, Sırbistan Parlamentosu’nun Srebrenica katliamından dolayı özür dileyen bir karar aldığını hatırlatarak, “Bu tüm Avrupa tarihinde gerçekleşmiş bir ilktir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!