Davutoğlu için Atina’da alarm

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu için Atina’da alarm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 22:13

YUNAN Polis Teşkilatı, 3’üncü Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere bugün Atina’ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 10 bakanın güvenliği için olağanüstü tedbirler aldı.

Haberin Devamı

Bu çerçevede, bugün saat 06.00’dan yarın saat 15.00’e kadar Atina Havaalanı’ndan şehir merkezine olan güzergâhta ve merkezdeki çok sayıda cadde ile sokakta herhangi bir gösterinin yapılması yasaklandı. Polis teşkilatından yapılan açıklamada gösteri yasağının “kamu güvenliği ve Atina’nın sosyal-ekonomik hayatının bozulmaması” için gerekli görüldüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca, şehir merkezindeki ana caddelerin 33 saat süreyle çeşitli aralarla trafiğe kapatılacağı da duyuruldu. Benzer tebdir daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ziyareti sırasında da alınmıştı.

GÜNDEM KIBRIS VE CAMİ

Beklentiler hem Atina hem de Ankara’da sınırlı. Atina’da, zirvenin bir numaraları konusunun Kıbrıs olması bekleniyor. Yunan başkentinde, görüşmelerden çekilen Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tekrar masaya oturması için uygun ortamın oluşması yolunda adımlar atılması beklentileri var. Rum Yönetimi, masaya dönmek için Barbaros Hayreddin Paşa araştırma gemisinin Rumları tek taraflı ilan ettikleri Ekonomik Münhasır Bölgesi’nden dönmemek şartıyla çekilmesini istiyor. Ankara’da ise Atina’daki cami ve Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması ile ilgili bazı adımlar atılması ihtimalinden sözediliyor. Davutoğlu bugün Cumhurbaşkanı Papulyas’ı ziyaret edecek, Başbakan Samaras ile de akşam yemeği yiyecek. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi ise yarın toplanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!