Davutoğlu, Atina'da Nalbantyan ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu, Atinada Nalbantyan ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 13:02

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AGİT 17. Bakanlar Konseyi toplantısı çerçevesinde düzenlenecek Karabağ zirvesi öncesinde Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları ile görüştü.

Haberin Devamı

Davutoğlu, Atina'ya gecikmeli olarak gelmesi nedeniyle ikili görüşmelerinin sıralamasını değiştirerek, Minsk grubunun Ermeni ve Azeri dışişleri bakanları ile buluşmasından önce bu iki bakanla bir araya geldi. 

 

Davutoğlu'nun Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile yaklaşık yarım saat süren görüşmesinde, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve protokollerin onay sürecinin yanı sıra Minsk grubu toplantısında da ele alınacak olan Yukarı Karabağ sorununun ve bu çerçevede Münih'te iki ülke liderinin yaptığı son görüşmenin gündeme geldiği öğrenildi.

 

Bakan Davutoğlu, Nalbantyan'ın ardından da Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. Bu görüşmede de Karabağ sorununun ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin ele alınması öngörülüyor.

 

Haberin Devamı

Davutoğlu'nun, Nalbantyan ve Memmedyarov ile görüşmelerin yanı sıra İsviçre, Kazakistan, Slovakya, Litvanya, Avusturya dışişleri bakanları ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı James Stainberg ile bir araya gelmesi bekleniyor.

 

PAPANDREU'NUN AÇIKLAMALARI

Davutoğlu, Atina’da ikili görüşmeleri çerçevesinde Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile de bir araya gelecek.

 

Papandreu, Bakanlar Konseyi toplantısının sabahki oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine atıfta bulundu. Papandreu, şunları söyledi:

 

“Türkiye ile Ermenistan arasında yıllar süren mücadeleden sonra yakınlaşma kaydedildi, bölgemizde olumlu gelişmeler var. Azerbaycan ile Ermenistan’ın çabaları ise sürüyor, örneğin iki ülke liderleri geçen hafta Minsk Grubu bağlamında bir araya geldi.”

 

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU BRÜKSEL YOLCUSU 

Davutoğlu, 3-4 Aralık'ta düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gidecek.

 

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı kapsamında, Bosna-Hersek ve Karadağ'ın Üyelik Eylem Planına katılma talepleri, füze savunması, Afganistan, NATO-Rusya Federasyonu ilişkileri ve NATO'nun yeni Stratejik Konseptinin hazırlıkları konularının ele alınacağı bildirildi.

 

Dışişleri Bakanları toplantısı çerçevesinde Kuzey Atlantik Konseyi (KAK), NATO-Rusya Konseyi (NRC), NATO-Gürcistan Komisyonu (NGC) ve NATO-Ukrayna Komisyonu'nun (NUC) bakanlar düzeyinde toplanacağı belirtilen açıklamada, ayrıca ISAF'a katkı sağlayan NATO dışı ülkelerle de bir toplantı yapılacağı bildirildi.

 

Haberin Devamı

Açıklamada, Davutoğlu'nun da bu kapsamda bazı muhataplarıyla ikili görüşmeler yapmasının beklendiği, ayrıca 3 Aralık'ta Belçika Dışişleri Bakanı Steven Vanevkere'nin ev sahipliğinde düzenlenecek transatlantik akşam yemeğine katılmasının öngörüldüğü kaydedildi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!