Darmstadt İkinci Bundesliga’ya düştü

Güncelleme Tarihi:

Darmstadt İkinci Bundesliga’ya düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 11:39

Bundesliga’da bu hafta, hem zirvede hem de altta zorlu mücadeleler vardı. Darmstadt, lige ilk veda eden takım olurken, Dortmund üçüncülük koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

GEÇEN hafta şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih’le deplasmanda karşılaşan Darmstadt, hem sahadan 1-0 mağlup ayrıldı hem de ligden düşmesi kesinleşti. Hamit Altıntop, 86. dakikada kazandığı penaltıyı kaçırınca, takımı da deplasmandan puansız döndü. İki sezon önce Bundesliga’ya yükselen Darmstadt, böylece İkinci Bundesliga'ya düşmüş oldu. Maçtaki tek golü ise 18. dakikada Bernat attı.

BİR ALTINTOP VEDA ETTİ DİĞERİ UMUTLANDI

Halil Altıntop’un takımı Augsburg ise ligde kalma yolunda önemli avantaj elde etti. Deplasmanda Mönchengladbach ile karşılaşan Augsburg, 57. dakikada 1-0 öne geçti. Ancak uzatmalarda yediği golle iki puanı kaybetti. 1-1 biten maçın ardından puanını 36’ya çıkaran Augsburg, ligin 17. sırasında yer alan İngolstadt ile puan farkını da altıya yükseltti.

Haberin Devamı

WOLFSBURG DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNDÜ

41 puanla 11. sırada yer alan Leverkusen ise İngolstadt ile 1-1 berabere kaldı. Tayfun Korkut’un teknik direktörlüğünü yaptığı Leverkusen, 78. dakikada attığı golle sahadan bir puanla ayrıldı. Leverkusen, 9 maçta sadece 7 puan topladı.
Ligde kalma mücadelesi veren Wolfsburg ise Frankfurt deplasmanından üç puanla döndü. Gomez ve Didavi’nin golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan Wolfsburg, puanını 36’ya çıkardı.

Darmstadt İkinci Bundesliga’ya düştü

DORTMUND ÜÇÜNCÜLÜK KOLTUĞUNA OTURDU

Bundesliga’da Dortmund ile Hoffenheim ise üçüncülük için karşı karşıya geldi. Sahasında Hoffenheim’ı 2-1 yenen sarı siyahlı ekip, puanını 60’a çıkararak üçüncülük koltuğuna oturdu. Hoffenheim’ın iki puan önüne geçen Dortmund, oynayacağı son iki karşılaşmadan galip da gelirse, Şampiyonlar Ligi’ne direk katılacak.

LEIPZIG’DEN FARKLI GALİBİYET

Lig ikincisi RB Leipzig de Avrupa Ligi’ne gidebilmek için mücadele eden Hertha Berlin’e konuk oldu. Rakibini 4-1 yenen RB Leipzig, Şampiyonlar Ligine doğrudan katılmayı garantiledi. Arupa Ligi'ne katılmak için Hertha Berlin dışında Köln, Werder Bremen, Freiburg, Mönchengladbach ve Schalke de umudunu sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!