Darbenin ardından Zimbabve'de büyük muamma! Nerede oldukları bilinmiyor

Güncelleme Tarihi:

Darbenin ardından Zimbabvede büyük muamma Nerede oldukları bilinmiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 11:23

Zimbabveliler askerlerin iktidardaki Robert Mugabe'yi görevden indirmesinin ardından atılacak adımları bekliyor. Zimbabve'yi 1980 yılından beri yöneten Mugabe ve eşinin ise nerede olduğu tam olarak bilinmiyor.

Haberin Devamı

Devlet Başkanı Robert Mugabe, başkent Harare'deki evinde tutulduğu iddia edilirken, bu adımın Mugabe'nin, en büyük rakiplerinden biri olan Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa'yı görevden almasının ardından gelmesi dikkat çekiyor. Mugabe'nin nerede olduğuna ilişkin çeşitli söylentiler bulunuyor. 

93 yaşındaki Mugabe, ülkenin 1980'deki bağımsızlık ilanının ardından Zimbabve'nin yönetimindeydi.

BBC'ye konuşan Zimbabve'deki muhalefet lideri Tendai Biti, geçiş hükümetinin kurulmasını talep etti: "Bir an önce demokrasiye dönmeliyiz. Meşru bir yönetime dönmemiz gerekiyor fakat bir geçiş sürecine ihtiyacımız var ve bence, umarım, ordu ve Zimbabveliler arasında bir diyalog kurulabilir. Orduyla Afrika Birliği arasında da diyalog başlamasını umuyorum."

Haberin Devamı

Zimbabve'deki iktidar değişikliğinin ardından herhangi bir toplumsal olay yaşanmadı. Bölgedeki muhabirlere göre pek çok kişi Mugabe'nin görevden alındığını kabul etmeye başladı. Harare sokakları her zamankinden daha sessiz olsa da işler olduğu gibi devam ediyor. Askerler Çarşamba günü önce ulusal TV kanalını, ardından da parlamento başta olmak üzere önemli binaları ele geçirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!