Darbe girişimi, Türkiye’deki Alman şirketlerini nasıl etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Darbe girişimi, Türkiye’deki Alman şirketlerini nasıl etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 09:35

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye’de binden fazla işçi çalıştıran enerji, otomotiv yedek parça, makine ve kimya dalında faaliyette bulunan 20 Alman şirketinin yönetici ve temsilcileriyle anket yaptı.

Haberin Devamı

Anketin sonuçları Alman gazetesi Die Zeit’ta yayımlandı. Buna göre bu şirketlerin üçte biri, “Darbe girişimi sonrası güncel siyasi gelişmeler şirketinizi olumsuz etkiliyor mu?” sorusuna “Evet” cevabı verdi. Yüzde 42’si “Belki” dedi. Her beş şirketten biri planlanandan daha düşük yıllık sonuç bekliyor. Şirketlerin yüzde 95’i Türkiye pazarında kalmak istiyor. 

SAKİN BAKIYORLAR
Alman yatırımcıların İstanbul bürosu yetkilileri, Die Zeit’a yaptıkları açıklamada, Türk hükümetinin, darbe girişiminden sonra başlayan gözaltı ve tutuklamaların ekonomiye bir etkisinin olmayacağı güvencesi verdiğini vurguladı. İstanbul bürosu yetkilileri pazarın da oldukça sakin davrandığına işaret etti, ancak reyting ajansı Standard&Poors’un Türkiye’yi yüksek riskli olarak derecelendirmesinin yeni yatırımların yeniden gözden geçirilmesine yol açacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!