Dans partisinde feci olay

Güncelleme Tarihi:

Dans partisinde feci olay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 10:15

Avustralya’nın Sidney kentinde düzenlenen dans partisinde aşırı dozda uyuşturucu aldığı belirtilen 19 yaşındaki bir genç öldü, 16 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Yeni Güney Galler (NSW) polisinden yapılan açıklamaya göre cumartesi  akşamı Sidney Olimpiyat Park'ta düzenlenen "Kaderin Nakavt Oyunları" dans  partisinde aşırı dozda uyuşturucu aldığı tanısıyla hastaneye kaldırılan 19  yaşındaki erkek hastanede öldü.

Hayatını kaybeden gencin partinin ardından yakınlardaki tren  istasyonunda zor bir durumdayken bulunduğunu belirten NSW Komiser Yardımcısı  Peter Thurtell, "Uyuşturucu kullanımının kabul edilir tarafı yoktur, mesajımız  açık. Festivallerde ve dans partilerinde katılımcılarının güvenliğini sağlamak  için güçlü bir şekilde bulunmaya devam edeceğiz." dedi.

16 KİŞİ HASTANELİK OLDU 

 Öte yandan aynı partide yüksek dozda uyuşturucu aldıkları belirlenen  16 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı açıklandı. Bu  kişilerden 3'ünün durumunun kritik olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Partiye katılanlara uyuşturucu temin ettiği belirlenen ve üzerlerinde  madde bulunan çok sayıda kişiyi gözaltına alan polis, madde kullanan 130 kişinin  de ayakta tedavi gördüğünü duyurdu.

Geçen Eylül ayında Sidney’de düzenlenen Defqon.1 Müzik Festivali'nde  iki kişinin uyuşturucudan hayatını kaybetmesi üzerine NSW Hükümeti uyuşturucu  satıcılarına ve bulunduranlara yönelik sert yasalar çıkartmıştı. Yeni yasalara  göre uyuşturucu satıcıları 20 yıla kadar hapis cezası alabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!