Danimarka'dan Türkiye'ye bir mektup daha

Güncelleme Tarihi:

Danimarkadan Türkiyeye bir mektup daha
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 10:05

Danimarka'da yayınlanan Berlinske gazetesinin elde ettiği bilgilere göre Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki büyükelçiliği aracılığı ile Türk Dışişleri Bakanlığı'na bir mektup (nota) vererek üçüncü kez Lars Hedegaard'a saldırıda bulunan B.H. isimli şahsın neden ve ne zaman serbest bırakıldığı ile şahsın nerede olduğunu sordu. Tekrar açıklama istendiğinin ortaya çıkması üzerine siyasi parti sözcüleri bir kez daha hükümete tepki gösterdiler.

Haberin Devamı

Danimarka Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Türk makamları tarafından sunulan 12 sayfalık raporda saldırganın cezaevinden MİT'e teslim edildiği ve daha sonra da kayıplara karıştığının belirtildiğine dikkat çekilerek, "Türk makamları her defasında değişik açıklamalar yapıyor" denildi.

CEVAP ALACAĞIMIZI SANMIYORUM
İktidarı dışarıdan destekleyen Sosyalist Halk Parti Sözcüsü Karina Lorentzen Dehnhardt, Türkiye'nin tutumunun kabul edilemez olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bizim sorularımıza tam cevap vereceğini sanmıyorum. Hiçbir zaman da verecek gibi görünmüyor. Ama AB'ye girmek isteyen ve NATO'da müttefikimiz olan bir ülkenin bizim müracaatlarımıza duyarsız kalması kabul edilemez" dedi.

GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞTÜK
Aşırı sağ Danimarka Halk Parti Sözcüsü Peter Skaarup, Danimarka'nın sürekli baskı uygulamasına rağmen ciddi bir cevap alamamasını eleştirerek, "Danimarka olarak gülünç duruma düştük. Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard Türkiye ile ilişkilerimizin iyi olduğunu söylüyor peki iyi ise neden Türkiye bizimle dalga geçiyor ve gülünç duruma düşüyoruz. Türkiye bizim sorularımıza cevap vermediğine göre iyi ilişkiler sadece bizim arzu ettiğimiz bir durum" dedi.

Haberin Devamı

27 yaşındaki B.H. 5 Şubat 2013 tarihinde İslam karşıtı yazar Lars Hedegard'a Kopenhag'ın Frederiksberg semtindeki evinde silahlı saldırıda bulunmuş ancak silahın tutukluk yapması sonucu amacına ulaşamamıştı. Saldırı günü Danimarka'dan kaçtığı belirlenen B.H. nisan ayında Atatürk Havalimanı'nda yakalanmıştı.

Türkiye'nin Danimarka'ya sunduğu ileri sürülen rapora göre mahkemenin 20 Mayıs 2014'de Danimarka'ya iadesine karar verdiği B.H.'nin Maltepe Cezaevinden MİT'e teslim edildiği ve daha sonra kayıplara karıştığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!