Danimarka sınır kontrollerini uzattı

Güncelleme Tarihi:

Danimarka sınır kontrollerini uzattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 11:44

Danimarka Hükümeti 4 Ocakta uygulamaya koyduğu Almanya sınırında kimlik kontrolü uygulamasını 20 gün daha uzatma kararı aldı.

Haberin Devamı

Karar Danimarka Yabancılar ve Entegrasyon Bakanı Inger Stöjberg'in İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson ile yaptığı görüşmenin ardından açıklandı.

Danimarkalı bakan sınır kontrollerinin etkin olduğunu gördükleri için Almanya sınırındaki kontrollerin süresini uzattıklarını, sürenin bitiminde şartlara göre yeni bir değerlendirmenin yapılacağını belirtti.

İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson da, her ülkenin kendi sınırlarını koruma sorumluluğu olduğunu belirterek Danimarka Hükümeti'nin aldığı kararı olumlu bulduklarını, Danimarka'nın Almanya sınırındaki kontrollerin etkisinin artmasının Danimarka ile İsveç arasındaki kontrollerin de hafiflemesine yardımcı olacağını söyledi.

İsveç'in Danimarka sınırında kimlik kontrollerine başlaması ve sorumluluğu taşıyıcı firmalara yüklemesinin ardından Danimarka'da sığınmacı yoğunlaşmasından endişe ederek Danimarka'ya sığınmacıların geçiş kapısı Almanya sınırında kontrollere başlama kararı almıştı.

İsveç ile Danimarka bakanları arasında yapılan görüşmenin Ocak ayı başında Avrupa Komisyonunun yaptığı çağrı ile Almanya, Danimarka ve İsveç arasında yapılan toplantının devamı niteliğinde olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!