Danimarka karikatürden zararlı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Danimarka karikatürden zararlı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 13:53

Danimarka’da yayınlanan Hazreti Muhammed karikatürüne tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak İslam Konferansı Örgütü, üyelerinden Danimarka’daki kültür festivalini boykot etmelerini istedi.

Haberin Devamı

Danimarka gazetesi Jyllands-Posten’de yayınlanan Hazreti Muhammed karikatürlerinin yankıları sürüyor. Danimarka hükümetinin, muhalefete ve uluslararası tepkilere rağmen ifade özgürlüğü söyleminde devam etmesi Müslüman ülkelerde tepki çekiyor. Son olarak 56 ülkenin üye olduğu İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), Danimarka’da yapılacak kültür festivalini boykot etme kararı aldı.

Danimarka’da Türkçe olarak yayınlanan Haber gazetesine göre Danimarka’da gerçekleşecek olan en kapsamlı Ortadoğu Kültür festivallerinden biri olan Images of Afrika’yı birçok Ortadoğu ülkesi boykot kararı aldı. Festival, Danimarka Dışişleri Bakanlığı tarafından da ekonomik olarak destekleniyordu.

Haberde, İKÖ’nün, üyelerinden Danimarka’daki festivale herhangi bir katkıda bulunmamalarını istediği belirtildi. Danimarka’da görevli Bazı Müslüman din adamları bir süredir bazı Ortadoğu ülkelerinde temaslarda bulunarak çeşitli siyasetçi ve sivil toplum örgütlerinin Danimarka’yı daha kapsamlı bir şekilde protesto etmelerini sağlamaya çalıştıkları biliniyordu. Söz konusu protestonun da bu girişimlerin bir parçası olduğu dile getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!