Danimarka bu meslekler için kalifiye eleman bulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Danimarka bu meslekler için kalifiye eleman bulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 13:31

Dünya genelinde birçok ülkede işsizlik sorunu yaşanırken, Danimarka'nın farklı bir derdi var.

Haberin Devamı

New York Times gazetesinin haberine göre, Danimarka, tam istihdam konusunda "altın çağını" yaşayan ender ülkelerden biri. Yani çalışabilecek durumda olan ve çalışma isteği bulunan herkesin bir işi var.

Ancak ülkedeki şirketlerin üçte biri, kalifiye eleman bulamıyor. Ülkede iş açığının bulunduğu meslekler ise şöyle: Bilgi teknolojileri ve bilgisayar uzmanları, mühendisler, teknisyenler, marangozlar ve elektrikçiler.

Kalifiye eleman sorunu yaşayan şirketlerden biri de Sjorring Maskinfabrik firması. Yarım milyon dolarlık traktör parçası siparişi alan şirket, bu üretimi yapabilmek için gerekli olan kalifiye elemanları aylarca bulamadı.

Sjorring Maskinfabrik şirketinin CFO'su Peter Enevoldsen, "Daha fazla kalifiye çalışana ihtiyacımız var ancak bulamıyoruz. Eğer işgücü açığı devam ederse, bu büyümeyi etkileyebilir" diyerek, şikayetini diel getirdi.

Haberin Devamı

DANİMARKA HÜKÜMETİ ARAYIŞTA
Danimarka hükümeti bu sorunu gidermek için kıdemli personelin daha uzun süreli çalışmasına izin verdi ve AB ülkelerinden daha fazla istihdam sağlanmasını teşvik etti.

Hükümet ayrıca erken emeklileri ve öğrencileri çalışmaya teşvik etmenin yollarını arıyor. Şirketler de okullarda teknolojinin ve mesleki becerilerin öğretiminin yoğunlaştırılması için kulis yapıyorlar.

BAKMADAN GEÇME!