Danimarka Başbakanı Rasmussen yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Danimarka Başbakanı Rasmussen yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 13:40

Kopenhag'daki Yüksek Mahkeme, Başbakan Lars Lökke Rasmussen hakkında dava açılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

35 Danimarkalı'nın Başbakan Lars Lökke Rasmussen hakkında, Lizbon anlaşmasını refaranduma götürmeden imzalayarak anayasaya aykırı davrandığı gerekçesiyle açmak isteği dava Şehir Mahkemesi'nde reddedilmişti.

Ağır ceza mahkemesinin de aynı doğrultuda karar alması üzerine Yüksek Mahkeme’ye başvuran 35 Danimarkalı'nın müracatı haklı bulundu ve Yüksek Mahkeme, Başbakan Rasmussen hakkında dava açılabileceğine karar verdi.

35 Danimarkalının sözcülüğünü yapan Helge Rörtoft Madsen Yüksek Mahkeme'nin kararına sevindiklerini belirterek ”Yüksek Mahkeme'nin verdiği karar demokrasi açısından sevindiricidir. Mahkemeyi de kazanırsak, demokrasi kazanmış olacak. Bu hükümet Lizbon anlaşmasını, refaranduma sunmadan meclisten geçirerek anayasa suçu işlemiştir” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Rasmussen, herkesin mahkemelere başvurarak dava açma hakkı bulunduğuna dikkat çekerek ”35 kişi, anlaşmayla ilgili mahkemeye başvurmuştur. Bu onların en doğal ve demokratik hakkıdır. Yüksek Mahkeme'nin aldığı kararı saygıyla karşılıyorum. Ama ben 35 kişinin davayı kazanacaklarını sanmıyorum” dedi. Başbakan Rasmussen'in Avukatı Peter Biering ise Yüksek Mahkeme'nin kararına şaşırdığını belirterek 35 kişinin Başbakan Rasmussen hakkında dava açmakla biraz ileri gittiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!