Cüppeli Ahmet’i mahcup edecek üç medrese

Güncelleme Tarihi:

Cüppeli Ahmet’i mahcup edecek üç medrese
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 10:47

Cüppeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Senelerdir balelerle, danslarla, çoluk çocuğun baldır bacak çıplak vaziyette stadyumlarda dolaştırarak, bütün erkekleri onlara baktırarak, kimin oğlu, kimin kızı belli değil, sarmaş dolaş dans yaptırarak yetiştirdiniz” sözleri tepki çekti. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın “hastalıklı” diye nitelediği bu sözlerin yanı sıra ‘Cüppeli’nin "Bugüne kadar, medreseden bir tane terörist çıkmamıştır” ifadesi de eleştiriliyor. Somali’den Bangladeş’e bir dizi ülkede onlarca medrese, terör örgütlerinin odağı haline geldiği için son yıllarda endişe kaynağı… İşte üç örnek:

Haberin Devamı

1) Akora Khattak Medresesi, Pakistan

Pakistan’ın aşiretler bölgesinde bulunan 4 bin öğrencili bu medresenin mezunları arasında Afgan Talibanı’nın tek gözlü kurucusu Molla Ömer ve Pakistan Talibanı’nın iki numaralı ismi olan Şeyh Halid Hakkani de var. Bu ülkedeki birçok medresenin finansörlüğünü Suudiler yapıyor.

Cüppeli Ahmet’i mahcup edecek üç medrese

2) Spin Jumad Medresesi, Afganistan

Afganistan’ın başkenti Kabil yakınlarında bulunan Haydarabad’daki Spin Jumad Medresesi’nde çocuk canlı bombalar yetiştirildiği geçen yıl medyaya yansımıştı. Afgan yetkililer de “Deobandi” diye bilinen bu medreseleri kapatmaya çalışıyor.

Cüppeli Ahmet’i mahcup edecek üç medrese

Haberin Devamı

3) Sahil medreseleri, Batı Afrika

Batı Afrika’daki Sahil bölgesinde son dönemde Boko Haram ve El Kaide’nin güçlenmesinde medreselerin büyük rolü var. Zaten Boko Haram, “Batılı eğitim haramdır” anlamına geliyor. Aslında bu bölgede ilk medreseler sömürgeci devletler tarafından kurulmuştu. İngilizler Sierra Leone’de, Fransızlar Mali ve Senegal’de medreseler kurmuştu. Son yıllarda Pakistanlıların ve Vahabilerin de bölgede medreseler kurmasıyla terör örgütleri güçlendi. Bugün özellikle Nijerya’nın kuzeyindeki medreseler endişe kaynağı…

Cüppeli Ahmet’i mahcup edecek üç medrese

Balkanlarda son yıllarda ortaya çıkan bir dizi kuruluş da düşünülürse, Asya’dan Avrupa ve Afrika’ya uzanan bir dizi medresenin terörle mücadelede güvenlik güçlerinin önceliklerinden biri haline geldiği görülüyor. Yani Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Medreseden bir tane terörist çıkmamıştır” iddiası doğru değil.

 

BAKMADAN GEÇME!