Cumhurbaşkanı Gül'e, Strasbourg'ta sıcak karşılama

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Güle, Strasbourgta sıcak karşılama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 10:43

AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Rene Van der Linden'in davetlisi olarak Fransa'nın Strasbourg kentine gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk dernek temsilcileri ile sohbet toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Gül, İlyada Kültür Merkezi'ndeki toplantıya gelişinde davul- zurnyla karşılandı. Kendisini karşılayan Türkler'le sohbet eden Gül, Strasbourg'taki bir folklor ekibinin minik üyelerini kucakladı. Cumhurbaşkanı Gül, toplananlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. İlyada Kültür Merkezi’nin kapısında Gül’ü, Strasbourg Başkonsolu Bekir Uysal ile Paris Büyükelçisi Osman Korutürk karşıladı.

FB- CSKA MAÇINI SORDU

Cumhurbaşkanı Gül, toplantıdan önce kendisini Strasbourg'ta koruyacak ekip ile toplantı gerçekleştirdi. Gül'e 20'si koruma, 20'si de danışmanlardan oluşan yaklaşık 50 kişilik bir ekip eşlik etti. Toplantı sonrası gazetecilerle ayaküstü sohbet eden Gül, korumasına Şampiyonlar Ligi/ndeki FB- CSKA Moskova maçının masının sonucunu sordu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün AKPM genel kurulunda konuştuktan sonra parlamenterlerin sorularını yanıtlayacak. Konuşmasının ardından basın toplantısı düzenleyecek olan Gül, AKPM Başkanı Rene van der Linden, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Temsilcisi Thomas Hamamarberg ve Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Başkanı Yavuz Mildon ile görüşecek. AKPM Başkanı Van der Linden'in onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak olan Gül, daha sonra Avrupa Konseyi ve AİHM’de çalışan Türk memurları kabul edecek. Avrupa Konseyi'ndeki KKTC bürosunu da ziyaret edecek olan Gül, akşam Avrupa Konseyi nezdindeki daimi temsilci Büyükelçi Deryal Batıbay'ın, onuruna vereceği resepsiyona da katılacak. Perşembe günü Türkiye'ye dönecek olan Gül’e Strasbourg ziyaretinde eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti dolayısıyla, Avrupa Konseyi hatıra pulu bastıracak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!