Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta üç ayrı dinin temsilcileriyle bir araya gelecek

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan New Yorkta üç ayrı dinin temsilcileriyle bir araya gelecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 12:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM zirvesi için gittiği New York'ta, dünya liderleri dışında üç kilit görüşme yapacak. Erdoğan, New York'ta Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan topluluklarının temsilcileri ile ayrı ayrı bir araya gelecek. Ancak Cumhurbaşkanı'nın bu temaslarından biri son derece ilginç. Zira Erdoğan, kendisini sadece birkaç ay önce çok sert sözlerle eleştiren Dünya Yahudi Kongresi Başkanı ile de görüşecek.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın kabul edeceği Dünya Yahudi Kongresi heyetinin başkanlığını Ronald S. Lauder yapıyor.

Lauder, Mart ayında Erdoğan'ı yaptığı bir konuşma nedeniyle sert şekilde eleştirmiş, özür dilemesini istemişti.

Erdoğan, aynı ay başbakanlık görevindeyken gittiği, Viyana'daki BM çatısı altında gerçekleştirilen Medeniyetler İttifakı toplantısında "Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi İslamofobi’nin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New Yorkta üç ayrı dinin temsilcileriyle bir araya gelecek
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NEW YORK’TA

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Lauder de Erdoğan'ın bu sözleri üzerine yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın İsrail'e yönelik son sert çıkışı sadece bu devlete karşı değil, tüm Yahudi halkına karşı hakarettir" demişti. Erdoğan'ın "İslam dünyasının lideri olmaya çalıştığını" iddia eden Lauder, "Ancak böylesine bir nefret dili kullanarak, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad gibi nefret kışkırtıcılarına özenerek, İslamofobi’yi azaltmaz, aksine çoğaltır" demişti.

Haberin Devamı

BEŞİR ATALAY'A DA SERT ÇIKMIŞTI
Lauder, Gezi olayları döneminde Başbakan Yardımcısı olan Beşir Atalay'ın yaptığı iddia edilen "olayları Yahudi diyasporası tetikliyor" açıklamasına da sert tepki göstermiş, Atalay'ı özür dilemeye davet etmişti.

Ancak Atalay daha sonra yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek, o ifadeyi kullandığını yalanlamıştı.

ERMENİ BAŞPİSKOPUSUNU DA KABUL EDECEK
Erdoğan'ın dini temsilcilerle yapacağı diğer görüşmeler ise Ermeni Kilisesi Doğu Yakası Başpiskoposu Khajag Barsamya ve Amerikan Müslüman topluluğundan bir heyeti de kabul edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!