Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 16:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 günlük resmi ziyaret için Kazakistan'ın Başkenti Astana'ya geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan TUR uçağı Astana Uluslararası Havalimanı'na yerel saatle 19:00’da indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan Idrissov, Yatırımlar ve Kalkınma Bakanı Asset Issekeshev karşıladı. Issekeshev ziyaret boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılamanın ardından kalacağı otele geçti. Erdoğan ve heyeti için bu akşam Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel elçilik binasında bir akşam yemeği verecek.

YDSK İKİNCİ TOPLANTISI
Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği resmi görüşmelerde Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'le bir araya gelmesi bekleniyor. Yarın ayrıca Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin (YDSK) ikinci toplantısı gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Astana’da Türk-Kazak İş Forumu’na da katılacak.

Haberin Devamı

TÜRKİSTAN'A GEÇECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretinin üçüncü ve son gününde Kazakistan'ın Çimkent şehrine bağlı Türkistan ilçesini ziyaret edecek. Erdoğan burada Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inşa ettirilen Hoca Ahmet Yesevi Camii ve Külliyesi’nin açılışını yapacak. Erdoğan ayrıca Türkistan'da bulunan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nden fahri doktora alacak.

7 BAKAN EŞLİK EDECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan ziyaretine tam 7 bakan katılıyor. Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Gıda arım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de eşlik ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!