Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin ve Endonezya'ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin ve Endonezyaya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 17:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi resmi temasta bulunmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti ile Endonezya’ya ziyarette bulunacak. Erdoğan, en son başbakanlığı döneminde 2012 yılında Çin’e bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan duyuru şu şekilde: “Sayın Cumhurbaşkanımız, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkanı Xi Jinping’in davetlisi olarak 28-30 Temmuz 2015 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerdir. ÇHC ile 1971 yılında kurulan diplomatik ilişkilerimiz, karşılıklı üst düzey ziyaretlerle özellikle son 10 yılda güçlü bir ivme kazanmıştır. İkili ilişkilerimiz 2010 yılından itibaren stratejik işbirliği düzeyine çıkarılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız son olarak başbakanlığı döneminde 2012 yılında ÇHC’ne bir ziyaret gerçekleştirmişti. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu ziyaretlerinde bakanlarımız, milletvekillerimiz, işadamları ve basın mensuplarından oluşan bir heyet refakat edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri sırasında ÇHC’li mevkidaşıyla yapacağı görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği imkânları tüm veçheleriyle ele alınacak ve her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır. Sayın Cumhurbaşkanınız ayrıca ÇHC Ulusal Halk Kongresi Başkanı (Meclis Başkanı) Zhang Dejiang ve Başbakan Li Keqiang ile de görüşeceklerdir. Ziyaret münasebetiyle Pekin’de bir İş Forumu düzenlenmesi ve iki ülke arasında bazı anlaşmaların imzalanması da öngörülmektedir.

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanımız Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretini takiben 30 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde Endonezya Cumhuriyetine resmi bir ziyarette bulunacaktır. Stratejik ortaklık düzeyinde ikili ilişkilerimizin bulunduğu, G-20 üyesi Endonezya’ya gerçekleştirilecek ziyarette, Sayın Cumhurbaşkanımız Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile devlet sarayında bir araya gelecek ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirilecektir. Görüşmelerde her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması ve ziyaret kapsamında Türkiye-Endonezya İş Forumu toplantısının yapılması öngörülmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!