Cumhurbaşkanı bu sözleri söyledi mi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı bu sözleri söyledi mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 12:43

Avusturya’da Cumhurbaşkanı Van der Bellen’e ait olduğu söylenen sözler, tartışmalara yol açtı. Cumhurbaşkanı’nın, koalisyon hükümeti kurmak için aşırı sağ parti FPÖ ile görüşmeleri sürdüren Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz hakkında dedikodu yaptığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

İDDİAYA göre AB dönem Başkanı Estonya’nın Viyana Büyükelçisi, Viyana’daki AB büyükelçilerine davet verdi. Davete Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen de katıldı. Eski bir Yeşillerli olan Cumhurbaşkanı, çok sigara ve kahve içen biri. Toplantıda Cumhurbaşkanı'nın başbakan olacak Sebastian Kurz hakkında “Şaşırtıcı bir çocuk! Ne sigara içer, ne içki, ne kahve” dediği iddia ediliyor. 

İddiayı Krone Gazetesi bir büyükelçinin hazırladığı protokole dayanarak, verdi. Viyana bir anda bir “Cumhurbaşkanı böyle bir şey söyleyebilir mi? Böyle bir davette protokol tutulur mu? Bu protokolü tutan büyükelçi kim?” tartışmalarıyla sallandı.

YIPRATMA KAMPANYASI MI?
Cumhurbaşkanı Van der Bellen, muhafazakar ÖVP lideri Sebastian Kurz'un aşırı sağcı FPÖ ile koalisyon kurmasına, aşırı sağın hükümete girmesine sıcak bakmıyor. Bunu açık açık dile getiren Cumhurbaşkanı, bakanlıklara adı geçen bazılarını veto edeceğini de söyledi. Anayasaya göre Cumhurbaşkanının böyle bir hakkı var. Şimdi iddia bunun bir entrika olduğu. Bu iddiayla sol görüşlü Cumhurbaşkanının yıpratılarak, koalisyon görüşmeleri yapan iki partinin elinin rahatlatılmak istendiği tartışılıyor.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ MACARİSTAN
Daveti veren Estonya Büyükelçisi de Cumhurbaşkanına ait olmayan sözlerle kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini savundu. Cumhurbaşkanının şaşırtıcı bir çocuk değil, dese dese mütevazı demiş olacağı belirtiliyor. Böyle bir protokolü hangi ülke büyükelçiliğinin tuttuğu sorusu üzerinde de farklı spekülasyonlar var. Daha çok Viyana'da kurulacak yeni hükümeti destekleyen Macaristan'dan şüpheleniliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!